Кулеба закликав ЄС невідкладно розпочати роботу над восьмим пакетом санкцій

Кулеба закликав ЄС невідкладно розпочати роботу над восьмим пакетом санкцій

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Європейський Союз невідкладно розпочати роботу над восьмим пакетом санкцій проти росії.

Про це він заявив на брифінгу для іноземних ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми закликаємо ЄС почати працювати над восьмим пакетом санкцій невідкладно. Міжнародна група Єрмака-Макфола розробила детальний план наступних санкцій проти росії та план дій, який ефективно зупинить військову машину путіна. Нам потрібна політична воля, щоб втілити ці пропозиції», - сказав Кулеба.

Він зауважив, що припинення всієї енергетичної залежності від росії є питанням виживання для Європи, і закликав забрати з рук росії енергетичну зброю.

«Ембарго на російських газ може бути складним у короткостроковій перспективі, але це ефективно роззброїть путіна і забезпечить довготривалу стабільність в Європі. Наступною ціллю має бути морська торгівля росії», - акцентував міністр.

Глава української дипломатії також наполягає на забороні російських телеканалів у всіх кабельних і супутникових мережах.

«російські державні ЗМІ не мають нічого спільного з журналістикою, альтернативною думкою чи свободою слова. Це чиста державна пропаганда, яка має на меті лише знищення демократії і свободи слова та інших свобод», - зауважив він.

Читайте також: Мер москви, депутати та «Нічні вовки»: під санкції ЄС потрапили ще 54 росіяни і 10 установ

Як повідомлялося, Європейська комісія представила нові пропозиції, так званий правовий пакет «продовження та приєднання», який покликаний підвищити ефективність санкцій. Ці пропозиції передбачають продовження санкцій на пів року з подальшою оцінкою та переглядом у січні 2023-го.

18 липня Рада ЄС на рівні міністрів закордонних справ ухвалила правовий пакет «продовження та приєднання».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-