Литва виділяє України ще €10 мільйонів на відновлення

Литва виділяє України ще €10 мільйонів на відновлення

Укрінформ
Литва переведе на рахунок у Національному банку України додаткові 10 млн євро на термінові відновлювальні роботи.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Delfi.

«Ми маємо продовжувати та прискорювати військову, гуманітарну та фінансову допомогу, щоб Україна швидше виграла цю війну. Обсяги двосторонньої допомоги Литви Україні та підтримки біженців з України в нашій країні перевищують півмільярда євро. Литва перекаже додаткові 10 млн євро у Національний банк України для проведення невідкладних відновлювальних робіт», - заявила прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте, яка бере участь у Конференції з відновлення України у швейцарському Лугано.

Глава литовського уряду додала, що «Литва підтримуватиме Україну до вашої і нашої перемоги і після неї».

Читайте також: За два місяці через United24 для України зібрали понад 2,2 мільярда – Зеленський

За словами Шимоніте, найбільш правильним та справедливим способом збору фінансування на відновлення України була б конфіскація та використання заморожених санкціями російських активів.

«Ми не можемо воскресити людей, убитих росією, але маємо реальний шанс змусити агресорів виплатити репарації. Хоча б тому, що ці гроші зберігаються у наших банках та пришвартовані до наших причалів. Я закликаю Європейський Союз і всі країни, які не входять до ЄС і ввели санкції, створити правовий механізм конфіскації активів і зробити санкції справді ефективними», - зазначила прем'єр-міністр Литви.

Читайте також: Україна отримає від Швеції додаткові €6 мільйонів на відбудову

Вона також звернула увагу на те, що Україна, захищаючись від росії, не відкладала реформи, а прискорила їхню реалізацію, щоб побудувати Україну, яка буде кращою. Шимоніте зазначила, що тепер черга друзів та партнерів України доводити, що можна швидко перейти від дискусій до спільної роботи.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста та села України, катують та вбивають мирне населення. Демократичні країни запровадили низку санкцій проти країни-агресора. Україні, яка відбиває агресію, надається всебічна допомога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-