Україна отримає від Швеції додаткові €6 мільйонів на відбудову

Україна отримає від Швеції додаткові €6 мільйонів на відбудову

Укрінформ
Швеція виділяє на проєкти з відбудови України додаткові 6 млн євро, а також майже 1,5 млн євро на розмінування та ядерну безпеку.

Про це представник Швеції заявив під час міжнародної конференції з питань відновлення України, яка проходить у швейцарському Лугано, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він зазначив, що загальна підтримка Швеції, починаючи з лютого, вже перевищила 380 млн євро. “І я з гордістю повідомляю, що Швеція виділяє ще 6 млн євро на відновлення України, ці кошти будуть виплачена за погодженням з українським урядом та інституціями ЄС, щоб забезпечити спрямування коштів у найбільш пріоритетні напрямки”, - сказав представник Швеції.

Читайте також: Литва в Лугано закликала арештувати активи рф і змусити санкції працювати на Україну

Також, за його словами, ще “приблизно 1 млн євро виділено на обладнання для ядерної безпеки, а близько пів мільйона — на розмінування, що є необхідною умовою для початку реалізації зусиль з відбудови”.

Доповідач наголосив, що Швеція підтримує Україну зараз і буде підтримувати у майбутньому.

Як повідомлялося, міжнародна конференція з відновлення України проходить у швейцарському місті Лугано 4-5 липня за участю українських і міжнародних політиків, керівників ЄС і міжнародних організацій, міжнародних фінансових структур тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-