Італійський бізнес долучиться до програм післявоєнної відбудови України

Італійський бізнес долучиться до програм післявоєнної відбудови України

Укрінформ
Потенційно привабливими для італійських інвесторів можуть бути легка промисловість, «зелена» енергетика та сільське господарство.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України із посиланням на зустріч міністра Сергія Марченка з представниками Загальної конфедерації італійської промисловості (Конфіндустрія) 20 червня.

«Сторони обговорили поточну економічну ситуацію в Україні, перспективи посилення співробітництва, зокрема у фінансово-кредитній сфері, а також залучення італійського бізнесу до програм фінансування післявоєнної відбудови України», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, йшлося про потенційні привабливі сфери для інвестицій італійського бізнесу в Україну.

Марченко подякував представникам Італійської республіки за безкомпромісну позицію у підтримці України в умовах агресії рф, в тому числі у фінансовій сфері.

Читайте також: Влада закликатиме італійські компанії до пошуку нових можливостей в Україні - Кулеба

Своєю чергою, представники Конфіндустрії наголосили на непохитній підтримці України, у тому числі висловили підтримку надання країні статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.

Наголошується, що сторони домовилися продовжити діалог задля посилення економічних зв’язків між Україною та Італією.

Як повідомлялося, 20 червня Президент Володимир Зеленський зустрівся з головою Конфедерації італійської промисловості Карло Бономі. Зустріч була присвячена участі підприємців з Італії у повоєнній відбудові України. Глава держави наголосив на важливості започаткування роботи представництва конфедерації в Україні. На його думку, відкриття такого офісу в Києві стане знаковою подією й потужним сигналом усім іноземним інвесторам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-