У Брюсселі пройшла акція на підтримку надання Україні статусу кандидата в ЄС

У Брюсселі пройшла акція на підтримку надання Україні статусу кандидата в ЄС

Відео
Укрінформ
Напередодні оприлюднення висновку Єврокомісії щодо заявки України на вступ до ЄС активісти провели у Європейському кварталі Брюсселя акцію на підтримку надання Україні статусу країни-кандидата.

Як повідомляє Укрінформ, активісти вирішили створити символічний живий ланцюг ЄС-Україна навколо будівлі Берламон Європейської комісії. Трансляція - на сторінці Суспільного в Youtube.

За словами організаторів, Україна перебуває на передовій боротьби за європейські цінності та мир у Європі. Щодня українці віддають свої життя за незалежність своєї країни та її європейське майбутнє, саме за ті європейські цінності, на яких заснований Європейський Союз.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі 28 лютого 2022 року.

У Версалі (Франція) 10 березня відбувся саміт лідерів ЄС, присвячений, зокрема, зміцненню європейської оборони та зниженню залежності від російських газу, нафти й вугілля. Лідери ЄС об’єдналися навколо підтримки України у війні проти росії, а також визнали європейські прагнення Києва.

Читайте також: Президія Європарламенту закликала лідерів ЄС надати Україні статус кандидата

Голова Євроради Шарль Мішель заявив під час візиту до Києва 20 квітня, що Європейська комісія до кінця червня оголосить перші висновки щодо статусу кандидата для України, після чого це питання буде включене в порядок денний Європейської ради.

23-24 червня у Брюсселі має відбутися засідання Європейської ради, одним із питань якого буде розгляд заявки України на членство в ЄС та прийняття рішення щодо надання їй статусу країни-кандидата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-