Президія Європарламенту закликала лідерів ЄС надати Україні статус кандидата

Президія Європарламенту закликала лідерів ЄС надати Україні статус кандидата

Укрінформ
Президія Європарламенту закликала глав країн-членів Євросоюзу ухвалити рішення про надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС на своєму саміті, який відбудеться у Брюсселі 23-24 червня.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у спільній заяві голів фракцій, ухваленій президією Європарламенту 9 червня.

«Ми рішуче закликаємо вас надати Україні та Республіці Молдова статус кандидата на вступ до ЄС, відповідно до статті 49 Договору про Європейський Союз та як початок заснованого на заслугах процесу, а також працювати над наданням такого самого статусу Грузії, аби задовольнити легітимні прагнення грузинського народу», - йдеться у заяві.

Зазначається, що Європейський Союз має продемонструвати хоробрість, рішучість і далекоглядність у контексті війни рф проти України.

«Європейський Союз має бути надійним геополітичним партнером, який відповідає своїм принципам і цінностям, демонструючи солідарність з тими, хто відстоює ті самі ідеали», - йдеться у заяві.

Президія Європарламенту наголошує, що громадяни України бажають жити у вільній, демократичній та процвітаючій країні, яка є гордим і відданим членом європейської родини.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі 28 лютого 2022 року.

Читайте також: Ця підтримка важлива для людей: Дуда переконує ЄС надати Україні статус кандидата

У Версалі (Франція) 10 березня відбувся саміт лідерів ЄС, присвячений, зокрема, зміцненню європейської оборони та зниженню залежності від російських газу, нафти й вугілля. Лідери ЄС об’єдналися навколо підтримки України у війні проти росії, а також визнали європейські прагнення Києва.

Голова Євроради Шарль Мішель заявив під час візиту до Києва 20 квітня, що Європейська комісія до кінця червня оголосить перші висновки щодо статусу кандидата для України, після чого це питання буде включене в порядок денний Європейської ради.

23-24 червня у Брюсселі має відбутися засідання Європейської ради, одним із питань якого буде розгляд думки Єврокомісії щодо заявки України на членство в ЄС та ухвалення рішення щодо надання їй статусу країни-кандидата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-