Ця підтримка важлива для людей: Дуда переконує ЄС надати Україні статус кандидата

Ця підтримка важлива для людей: Дуда переконує ЄС надати Україні статус кандидата

Укрінформ
Україна на саміті ЄС наприкінці червня повинна отримати статус кандидата на членство в Євросоюзі, оскільки цей жест з політичної точки зору є “символічним” для українців.

Про це в інтерв’ю німецькому виданню Bild заявив президент Польщі Анджей Дуда, передає Укрінформ.

“Фактично, цей статус кандидата (на членство – ред.) до ЄС у політичному сенсі має символічний характер, оскільки з ним не пов’язані безпосередні переваги для України”, - зазначив Дуда.

Він додав, що для ЄС і країн спільноти рішення про надання Україні статусу кандидата не несе "жодного додаткового навантаження".

Читайте також: Польща передала Україні понад 240 танків та близько 100 БТРів - Дуда

“Це - політична декларація, яка має велике психологічне значення для України, для українців, для захисників України”, - наголосив польський лідер.

Він додав, що це – декларація про те, що Україна “є частиною великої європейської спільноти", що Європа відкрита для України, що Україна стане частиною ЄС, вона втілить необхідні реформи, відбудує економіку, а Євросоюз допоможе Києву в цьому процесі.

Він наголосив, що ЄС так чи інакше допомагатиме Україні, зокрема у післявоєнній відбудові країни.

Читайте також: Дуда – про «зберегти обличчя путіну»: Хтось так розмовляв з гітлером під час війни?

“Це, мабуть, всім зрозуміло. Тоді давайте надамо Україні статус кандидата. Нехай це буде додатковим імпульсом для українського суспільства”, - констатував польський лідер.

Як повідомлялося, 23-24 червня у Брюсселі має відбутися засідання Європейської ради, одним із питань якого буде розгляд заявки України на членство в ЄС та прийняття рішення щодо надання їй статусу країни-кандидата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-