ЄС і надалі підтримуватиме Україну та тиснутиме на росію – президент Євроради

ЄС і надалі підтримуватиме Україну та тиснутиме на росію – президент Євроради

Укрінформ
Європейський Союз робитиме все можливе, щоб підтримати Україну у протистоянні російському вторгненню, і водночас продовжуватиме тиск на росію, аби примусити її зупинити агресію.

Про це заявив президент Європейської Ради Шарль Мішель під час виступу на Раді Безпеки ООН, звертаючись до посла України при ООН, передає Укрінформ.

"Пане посол України! Ми будемо й надалі підтримувати Україну. Ми будемо підтримувати вашу країну та ваших людей. Будемо продовжувати чинити тиск на росію та протистояти росії з правдою", - наголосив Мішель.

Читайте також: Мішель з трибуни ООН розповів про свій візит у Бородянку

За його словами, росія атакує одну державу - Україну, але водночас вона також атакує цінності та принципи ООН: "Людську гідність, толерантність, багатокультурну співпрацю та міжнародне законодавство. Все це – наші спільні цінності, основа цього дому (ООН - ред.). Тож це більше ніж війна проти однієї держави. Це - війна проти всього, що ми побудували з часів Другої світової війни".

Президент Євроради зауважив, що розв'язана росією війна проти України змусила мільйони людей, переважно жінок і дітей, залишити свої домівки та шукати порятунку за межами України.

"Я зустрів багатьох із них під час поїздки в Україну і потім, коли був у Польщі та відвідував Молдову. Ці люди особливо вразливі для торгівців людьми. Ми, ЄС, маємо намір захистити їх та забезпечити для них безпеку, без жодної дискримінації", - підкреслив Мішель.

Читайте також: Демарш на Радбезі ООН: посол росії втік, коли Шарль Мішель звинуватив рф у продовольчій кризі

Він заявив, що зобов’язання ЄС відповідно до Хартії ООН є непохитними, Євросоюз є надійним і лояльним партнером та продовжуватиме співпрацю на міжнародній арені для побудови більш безпечного, вільного та заможного світу.

Як повідомлялося, 6 червня Рада Безпеки ООН провела засідання щодо ситуації в Україні. Основна увага приділялася сексуальному насильству і торгівлі людьми в контексті війни в Україні.

За даними Frontex, від початку повномасштабної війни з України на територію країн-членів Євросоюзу виїхало 5,3 мільйона українців.

Країни-члени ЄС активували так звану Директиву тимчасового захисту, яка надає українським біженцям право на легальне перебування на території ЄС, а також доступ до базових соціальних послуг, включаючи охорону здоров’я, освіту, право на працевлаштування.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-