Кислиця в Радбезі ООН: Будь-яка поступка агресору стане шляхом до нової війни

Кислиця в Радбезі ООН: Будь-яка поступка агресору стане шляхом до нової війни

Укрінформ
Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця розкритикував позицію політиків, котрі радять піти на поступки росії заради зупинення війни.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це він заявив у понеділок на засіданні Ради Безпеки ООН з питань сексуального насильства та торгівлі людьми, спричинених російською агресією.

«Ми ще раз повторюємо, що будь-яка поступка, яку зараз радять деякі «доброзичливці», буде тільки шляхом до нової війни. З таким самим розмахом насильства і ближче до західних кордонів», - сказав він.

За його словами, якщо недавно окуповані території не будуть звільнені, то росія перетворить їх на нові опорні пункти для чергових атак.

Читайте також: Обіцянки путіна розблокувати експорт українського зерна далекі від реальності – Кислиця

«Навряд чи знайдеться інша європейська нація, яка за такий короткий історичний період пережила б таке глибоке спустошення більшовиками-сталіном-гітлером і, врешті-решт, путлером», - зауважив він

Сімдесят сім років тому людство об’єдналося у своїй боротьбі довкола знищення зла. Десятки мільйонів життів було втрачено для того, щоб ми зрозуміли, що умиротворення й поступки агресору не працюють. Історія має тенденцію повторюватися, якщо її уроки не засвоєні, підкреслив Кислиця.

путінська росія повинна бути переможена в ім’я міжнародного миру й безпеки, заради українського народу, людей у всьому світі й народу тієї росії, яка повинна повернутися в сім'ю демократичних народів після своєї «депутінізації», додав він.

Постпред наголосив, що для ефективного розв’язання проблем миру і безпеки у світі "немає іншого виходу, ніж вирішити питання щодо захоплення росією постійного місця члена Радбезу ООН замість Радянського Союзу".

Читайте також: США не тиснутимуть на Україну, аби вона йшла на територіальні поступки агресору - Байден

Він зазначив, що росія продовжує виступати на засіданнях Ради Безпеки з питань України, засвідчуючи свої злочини.

«Усе сказане співучасниками злочинів може бути використано і буде використано проти них у суді. Звичайно, вони мають право звернутися до адвоката, перш ніж виступати тут, і, можливо, вони вже це роблять», - додав Кислиця.

Як повідомляв Укрінформ, Рада Безпеки ООН не відображає реального розкладу сил у світі, адже в ній не представлені потужні світові гравці і росія посідає своє місце незаконно. На цьому наголосив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-