Британія виділяє додаткову допомогу для розслідування воєнних злочинів рф в Україні

Британія виділяє додаткову допомогу для розслідування воєнних злочинів рф в Україні

Укрінформ
Уряд Великої Британії заявив про виділення другого пакету допомоги Міжнародному кримінальному суду (МКС) щодо розслідування воєнних злочинів рф в Україні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві британського уряду.

«Велика Британія швидко відповіла на запит Міжнародного кримінального суду про направлення додаткових поліцейських та юристів, щоб допомогти їхньому розслідуванню російських воєнних злочинів в Україні. Війська рф повинні знати, що вони відповідатимуть за свої дії, а світова спільнота працюватиме разом, щоб забезпечити справедливість», - заявив віцепрем’єр і міністр юстиції Домінік Рааб.

Зазначається, що у другий пакет допомоги МКС увійшло:

базування у Гаазі офіцера поліції для швидкого обміну інформацією між Великою Британією та МКС;

направлення семи юристів із досвідом роботи у міжнародному кримінальному праві;

двоє поліцейських, які мають досвід збору розвідувальних даних через загальнодоступні джерела;

постійний аналіз та моніторинг військових подій в Україні, включно із збереженням будь-яких доказів, що стосуються воєнних злочинів;

проведення спеціального тренінгу з розслідування воєнних злочинів для української поліції від імені МКС у співпраці з норвезькою поліцією.

На початку цього місяця генеральний прокурор Великої Британії відвідав Україну та очолив делегацію експертів з питань воєнних злочинів у регіоні для підтримки роботи генерального прокурора України Ірини Венедіктової.

Читайте також: Розслідування воєнних злочинів: Україна очікує на нову групу експертів МКС – Венедіктова

Як повідомляв Укрінформ, міністр юстиції України Денис Малюська заявив, що Закон про співробітництво з МКС дозволить українським правоохоронцям передавати до суду докази про вчинені росіянами воєнні злочини в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-