Розслідування воєнних злочинів: Україна очікує на нову групу експертів МКС – Венедіктова

Розслідування воєнних злочинів: Україна очікує на нову групу експертів МКС – Венедіктова

Ексклюзив
Укрінформ
Україна очікує на прибуття нової групи експертів від Міжнародного кримінального суду (МКС) на зміну колегам, які днями повернулися в Нідерланди.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу в Гаазі сказала генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

«у нас Офіс прокурора МКС був двічі. Їхні працівники були в нас, коли прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС) Карім Хан приїздив. Потім приїхала велика група. Зокрема, до неї входили нідерландські експерти: слідчі-криміналісти, слідчі-аналітики, оперативники, фахівці з цифрових питань, фахівці із знешкодження вибухонебезпечних предметів. Вони в нас були два тижні. Зараз ми очікуємо прибуття нової групи експертів в рамках продовження цієї місії», - сказала вона.

Венедіктова також зазначила, що команда працювала в Бородянці Київської області та Ягідному Чернігівської області.

Читайте також: Вбивство жителя Київщини: ідентифікували снайпера рф – з «миротворчих» військ

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен зазначила, що Нідерланди вивчають можливість знову направити до України групу судово-медичних експертів для розслідування воєнних злочинів.

На запит Міжнародного кримінального суду (МКС) в Україні було зібрано докази для судового переслідування винних у скоєнні воєнних злочинів.

До складу групи входило тридцять осіб: військова поліція, вибухотехніки та фахівці з цифрових технологій. Вони відвідали морги Київської області, записали показання свідків, проаналізували відеозаписи та провели інші слідчі дії.

Водночас членам команди не можна розповідати, який саме матеріал вони знайшли, бо його ще не проаналізовано.

Фото: ОГП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-