Вбивство жителя Київщини: ідентифікували снайпера рф – з «миротворчих» військ

Вбивство жителя Київщини: ідентифікували снайпера рф – з «миротворчих» військ

Фото
Укрінформ
Правоохоронці ідентифікували російського снайпера, який в лютому під час захоплення села Перемога Київської області вбив мирного жителя.

Як передає Укрінформ, про це генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила у Фейсбуці.

“Ідентифіковано російського снайпера, який вбив цивільного на Київщині. Це Олег Ільїн - снайпер 15-ї окремої мотострілецької “Олександрійської” бригади 2-ї гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу зс рф, що належить до складу так званих російських “миротворчих” військ”, - повідомила Венедіктова.

Київська обласна прокуратура та слідчі СБУ встановили, що у лютому під час захоплення села Перемога цей росіянин вбив 53-річного місцевого жителя, який повертався додому.

Читайте також: Наймолодшим жертвам російської агресії було 23 дні та 1,5 місяця - Венедіктова

Кілька днів із чоловіком не було зв’язку, поки товариш не знайшов його тіло із простреленою головою в парку неподалік позицій, де чергували російські війська. росіяни ще 9 днів не давали односельцям забрати тіло, і лише згодом дозволили поховати у вказаному ними місці в тому ж парку.

Венедіктова заявила, що прокуратура зібрала достатньо доказів, щоб цей військовослужбовець рф отримав статус підозрюваного в порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством.

Генеральний прокурор опублікувала фото снайпера і закликала громадян повідомляти на єдиний доказовий хаб https://warcrimes.gov.ua/ або звертатися до Київської обласної прокуратури: 097-053-04-65, 097-838-31-87, 050-107-66-75, якщо вони впізнають підозрюваного і знають про його причетність до інших злочинів.

Читайте також: Воєнні злочини: Нідерланди хочуть відправити в Україну ще одну групу судмедекспертів

Згодом стало відомо, що снайперу 15-ї "миротворчої" бригади 2-ї гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу збройних сил рф оголосили підозру.

Про це Офіс Генерального прокурора повідомляє в Телеграмі.

Як повідомляв Укрінформ, із початку повномасштабного вторгнення російської федерації правоохоронці станом на 25 травня зареєстрували 20183 злочинів росіян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-