В Українському хабі Брюсселя представили місто-герой Ірпінь

В Українському хабі Брюсселя представили місто-герой Ірпінь

Фото, відео
Укрінформ
В Українському громадському хабі в Брюсселі відбулася виставка «Непереможний Ірпінь», яка розповідає про героїчну боротьбу міста проти російських загарбників та зусилля містян і міжнародних партнерів з відновлення зруйнованого житла та соціальної інфраструктури.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це була наша ідея – звернутися до меценатів, до міст-побратимів Ірпеня, до європейської та міжнародної спільноти, щоб знайти кошти для відновлення міста. Держава допомагає, чим може – відновлює розбиті вікна, двері, покрівлі будинків… Але ж ми розуміємо, що державі зараз важко, що всі зусилля зараз спрямовані на війну проти російського агресора, тож державі треба допомагати. Тож ми вирішили постукати у двері наших друзів і партнерів. Оскільки Україна у цій війні захищає не лише себе, вона бореться за всю Європу та за її цінності», - сказав міський голова Олександр Маркушин.

За оцінкою міської адміністрації, лише для робіт на початковому етапі відновлення необхідно мобілізувати щонайменше 50 мільйонів доларів, тоді за рік-півтора у результаті напруженої роботи місто зможе повернутися до життя. Зараз міськрада намагається першочергово відновити критичну інфраструктуру, включаючи водо- й електропостачання, створює тимчасове житло.

Читайте також: В Ірпені близько трьох тисяч будівель не підлягають відновленню - радник мера

«Нам треба поспішати, тому що люди вже почали повертатися у місто… Задум такий – ми не просто відбудуємо Ірпінь, а зробимо його ще кращим, ніж він був до війни», - додав Маркушин.

В Українському хабі Брюсселя представили місто-герой Ірпінь / Фото: Ukrainian Civil Society Hub

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Європейський Союз та його країни-члени надають Україні політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу.

Зокрема, Європейська комісія оголосила про намір створити міжнародну донорську платформу для об'єднання зусиль країн ЄС та міжнародних партнерів з відновлення України після її перемоги над російським агресором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-