Львівщина на першому місці серед регіонів за всіма економічними показниками

Львівщина на першому місці серед регіонів за всіма економічними показниками

Укрінформ
Львівщина за підсумками першого кварталу утримує перше місце з-поміж інших областей країни, проте це, значною мірою, тому, що в решті регіонів спостерігається відчутний спад, пов’язаний з війною.

Про це розповів у п'ятницю на відкритті весняного ділового форуму під назвою «Українська МРІЯ – шляхи оновлення держави після війни» голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, передає Укрінформ.

“Якщо дивитися на економічні показники Львівщини, то ми зараз на першому місці за всіма. Це, на жаль, не тому, що тут так добре, а тому, що в інших областях гірше. Реальний сектор економіки Львівщини за чотири місяці упав приблизно на 12%, Україна “впала” більше. Якщо брати надходження податків і зборів, то всі місцеві громади, за винятком чотирьох, перевиконують бюджети в час війни. Те саме й з обласним бюджетом”, - сказав керівник ОВА.

Він зазначив, що основним завданням, яке перед собою ставила ОВА, є розвиток логістики, воно було актуальним ще до початку повномасштабної війни. За інформацією Козицького, кількість пунктів пропуску і залізничних колій, які йдуть на Європу, недостатня, проте в області працюють над вирішенням цієї проблеми й уже почали будувати новий пункт пропуску.

Всі основні програми і кошти під час війни на Львівщині зосередили на трьох основних напрямках: релокація бізнесу і допомога підприємцям, які переміщують бізнес у регіон; підтримка малих фермерських господарств і вирощування нішевих культур; а також підтримка малого бізнесу, який поселяє внутрішньо переміщених осіб.

Читайте також: До Вінниці через війну переїхали вже 19 підприємств

Також у Львівській області намагаються терміново вирішити проблему з житлом для внутрішньо переміщених осіб. Працюють у трьох напрямах: реконструкція, будівництво та викуп.

Як повідомив Козицький, на Львівщину з епіцентрів бойових дій переїхало близько 140 підприємств, з них 88 уже почали роботу. Це дозволило створити понад чотири тисячі нових робочих місць. До кінця року планується збільшити цю цифру до восьми тисяч та релокувати 300 підприємств.

Крім того, для підтримки української армії під час війни Львівська ОВА придбала військових облігацій на 200 млн грн.

Весняний діловий форум «Українська МРІЯ – шляхи оновлення держави після війни» відбувається у форматі засідання всіх учасників та виступів доповідачів, він спрямований на розвиток бізнес-середовища України, обговорення питань мікро- та макроекономіки, монетарної політики та економічної ситуації в Україні загалом в умовах значних історичних викликів.

З 24 лютого в Україні триває повномасштабне російське воєнне вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-