До Вінниці через війну переїхали вже 19 підприємств

До Вінниці через війну переїхали вже 19 підприємств

Укрінформ
Вінниця за програмою релокації бізнесу прийняла 19 підприємств.

Про це у Фейсбуці повідомив заступник міського голови Вінниці Андрій Очеретний, передає Укрінформ.

«Вінницька міська територіальна громада продовжує приймати у себе вимушено переселений бізнес. Офіційно зареєстрували ще одне – дев’яте підприємство з міста-героя Маріуполя... Це 19-те підприємство, що оселилось в Вінниці з 24 лютого», - написав Очеретний.

Читайте також: За час війни малий та середній бізнес втратив до $85 мільярдівексперти

За його словами, основний вид економічної діяльності підприємства – переселенця – це робота з металом та сталлю. Зокрема, виготовлення бочок, контейнерів та інших металевих виробів.

Раніше до Вінниці за програмою релокації бізнесу переїхали підприємства, спеціалізацією яких є машинобудування, виробництво холодильного та вентиляційного обладнання, логістика і вантажні перевезення, оптова торгівля, зокрема, деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням. А також виробництво медичного і косметичного устаткування, оптова торгівля елементами кріплень. Окрім того, - виробництво парасольок, наметів, тентів і павільйонів, а також фумігація та рослинництво.

Читайте також: У Вінниці відновили роботу 85% підприємствмер

На Вінниччині із 30 підприємств-переселенців шістнадцять вже працюють на новому місці, а шість монтують обладнання на нових локаціях. Ще три підприємства перевезли обладнання та підшукують варіанти для розміщення виробничих потужностей. П'ять підприємств перевезли обладнання і товари на зберігання.

Як повідомлялося, в Україні триває державна програма з релокації українських виробництв. Українські підприємства, які знаходяться у зоні активних бойових дій, можуть отримати державну допомогу в переміщенні своїх потужностей на захід України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-