У Вінниці відновили роботу 85% підприємств – мер

У Вінниці відновили роботу 85% підприємств – мер

Укрінформ
У Вінниці станом на 10 травня відновили роботу 85% підприємств.

Про це у Телеграмі повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов, передає Укрінформ.

Посадовець зазначив, що не всі підприємства, які відновили роботу, працюють на повну потужність. Утім, окремі компанії працюють у цілодобовому режимі або збільшили тривалість робочої зміни до 12 годин.

Як повідомлялося, на територію громади у рамках релокації бізнесу із зони бойових дій перевели свої виробничі потужності 17 підприємств. У громаді стартує пілотний проєкт з надання консультаційної підтримки для релокованих та місцевих підприємств з питань роботи в умовах війни.

Читайте також: У квітні кількість зупинених підприємств скоротилася до 17% – НБУ

Станом на кінець квітня Міністерство економіки опрацювало понад тисячу заявок від представників бізнесу щодо перенесення виробних потужностей підприємств з територій, де ведуться бойові дії. За даними Мінекономіки, найчастіше прихисток підприємствам дають Закарпатська, Львівська та Чернівецька області, також активно, але трохи рідше бізнес переміщується до Тернопільської та Івано-Франківської областей.

Загалом вже більше 400 підприємств переїхали, а 216 із них відновили свою роботу. Також для близько 500 підприємств підібрані майданчики, зараз вони перебувають на різних стадіях транспортування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-