Зеленський на врученні нагороди The Atlantic Council закликав іноземців приїжджати до України

Зеленський на врученні нагороди The Atlantic Council закликав іноземців приїжджати до України

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що мужність є національною рисою характеру українців й люди не шкодують себе заради інших.

Про це він заявив під час виступу на церемонії вручення нагороди The Atlantic Council «За видатне лідерство», лауреатом якої став український народ, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави.

"Від імені всіх українців я дякую вам за цю нагороду. Удостоїти її весь український народ правильно й справедливо, адже мужність – це наша національна риса характеру", - сказав Президент.

Він підкреслив, що наразі весь світ бачить це й захоплюється героїзмом українців, водночас додавши, що для всіх це не має ставати чимось буденним.

"Слід говорити й пам’ятати, що за сміливістю, за мудрістю нашого народу стоять тисячі реальних історій, імен, подвигів. Світ має чути й знати про них. Мати про український народ чітке уявлення та розуміння", - зазначив Зеленський і розповів історії про подвиги і вчинки на благо країни громадян, у тому числі військових та цивільних.

Читайте також: Новий пакет підтримки від США включає допомогу в розслідуванні злочинів рф - Зеленський

За його словами, насамперед українці – народ найкращих захисників, серед яких Сухопутні війська, Повітряні та Військово-Морські сили, Десантно-штурмові війська, Сили спеціальних операцій, Нацгвардія, розвідка, прикордонники, бійці територіальної оборони.

Президент також відзначив, що український народ – це народ, де сотні тисяч воюють, а мільйони допомагають, це люди, які не шкодують себе заради інших.

"Це мільйони українців, які захищають рідну землю, захищають весь світ. Не бійтесь і приїжджайте в Україну. Почуйте ще тисячі подібних історій про нас, про українців", - закликав Зеленський.

Відзнаку, присвоєну українському народові за стійкість і мужність у протистоянні російському вторгненню, було передано послу України в США Оксані Маркаровій.

Читайте також: Зеленський - про ленд-ліз: Формально позика, але дуже вигідна

Вручення нагороди The Atlantic Council за видатні досягнення у сфері лідерства – це щорічний захід, що проводиться у Вашингтоні й транслюється в прямому ефірі. Цьогоріч у церемонії взяли участь близько 500 осіб із понад 30 країн.

Це вперше The Atlantic Council відзначає весь народ або націю.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-