Зеленський - про ленд-ліз: Формально позика, але дуже вигідна

Зеленський - про ленд-ліз: Формально позика, але дуже вигідна

Укрінформ
Володимир Зеленський подякував Джозефу Байдену за символічне підписання закону про ленд-ліз саме 9 травня та наголосив, що тепер Україна отримає доступ до сучасної зброї, боєприпасів та обладнання.

Про це Зеленський сказав у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Це не випадковість, що новий закон про ленд-ліз для захисту демократії в Україні був підписаний саме 9 травня. Я вдячний особисто президенту Байдену за цю підтримку, за це рішення й за такий символізм. Бо ми зараз захищаємо свободу та право на життя для всіх вільних народів у війні проти тиранії, яка становить для Європи не меншу загрозу, ніж була 80 років тому», - сказав Зеленський.

Він розповів, що ленд-ліз – це схема передачі Україні всього необхідного для оборони.

Читайте також: Зеленський: Ми звільнимо нашу землю і людей, з допомогою вільного світу це буде легше

«Хоча формально це ніби позика, але, по суті, вона настільки вигідна, що називати її позикою некоректно», - пояснив Президент.

За його словами, українці отримають доступ до сучасної зброї, боєприпасів, обладнання, але не треба буде шукати варіанти, як за це все заплатити.

Також він підкреслив, що тепер із ленд-лізом президенту США не потрібно буде узгоджувати з Конгресом, яку допомогу він надає, а це прискорить постачання.

Зеленський нагадав, що ленд-ліз був однією з ключових передумов перемоги союзників у Другій світовій війні, оскільки допомога від США для Великої Британії та Радянського Союзу кардинально змінила розстановку сил у Європі.

Читайте також: Палата представників США ухвалила законопроєкт про $40 мільярдів на підтримку України

«Німеччина навіть з урахуванням усіх ресурсів на захоплених територіях не могла нічого протиставити цьому потенціалу союзників на фундаменті американських виробничих сил», - додав глава держави.

Як повідомлялося, Джо Байден 9 травня затвердив закон S. 3522 про ленд-ліз та захист демократії в Україні – 2022, який дозволить задіяти програму прискореної допомоги Україні з боку Сполучених Штатів.

Фото: Верховна Рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-