Палата представників США ухвалила законопроєкт про $40 мільярдів на підтримку України

Палата представників США ухвалила законопроєкт про $40 мільярдів на підтримку України

Укрінформ
Нижня палата Конгресу США ухвалила проєкт закону H.R. 7691, який передбачає додаткове виділення близько $40 мільярдів для реагування на агресію рф проти України.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, документ підтримали 368 законодавців, 57 висловилися проти. Тепер законопроєкт буде переданий на розгляд Сенату.

Як заявила перед голосуванням авторка законопроєкту конгресвумен Роза ДеЛауро, Україна потребує термінової допомоги, і США можуть її надати. «Ми несемо моральну відповідальність за надання цієї підтримки, щоб допомогти покласти край тяжким втратам життів, притягнути Путіна та його прибічників до відповідальності та захистити глобальну демократію», - заявила конгресвумен.

Читайте також: Палата представників США готова ухвалити пакет підтримки України на $40 мільярдів

Законопроєкт передбачає допомогу Україні в захисті суверенітету й демократії, притягненні російського керівництва до відповідальності, розв’язанні проблем продовольчої безпеки в усьому світі, що посилюється через війну, а також забезпеченні важливої підтримки біженців.

Президент США Джо Байден 28 квітня надіслав до Конгресу пропозицію затвердити новий пакет реагування на агресію рф, який передбачав виділення $33 мільярдів на підтримку України. У процесі роботи над документом законодавці запропонували додатки до неї ще кілька мільярдів на продовольчу допомогу та військове обладнання для України.

Читайте також: Байден оголосив про виділення нового пакета оборонної допомоги Україні

Аби документ набув чинності закону, його має ухвалити Сенат США та підписати глава Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Байден затвердив закон про ленд-ліз для України, який відкриває додаткові можливості для запуску програми прискореної допомоги нашій державі. Водночас, для реалізації цієї допомоги його необхідно наповнити реальними інструментами й рішеннями щодо виділення необхідних засобів Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-