Палата представників США готова ухвалити пакет підтримки України на $40 мільярдів

Палата представників США готова ухвалити пакет підтримки України на $40 мільярдів

Укрінформ
Масштабний пакет допомоги, що передбачає підтримку України загальною сумою на понад $40 мільярдів, винесено на голосування в нижній палаті Конгресу США.

Про це йдеться в повідомленні CNN, передає Укрінформ.

«Очікується, що Палата представників на чолі з демократичною більшістю проголосує ввечері вівторка за проєкт закону на суму понад $40 мільярдів щодо виділення допомоги Україні, яка продовжує протистояти жорстокому нападу з боку рф», - зазначається в повідомленні.

Очікується, що законопроєкт, який виділяє фінансування за великим переліком допомоги Україні, матиме двопартійну підтримку.

Напередодні президент США Джо Байден в офіційному зверненні закликав Конгрес ухвалити якомога скоріше його пропозицію щодо надання Україні $33 мільярдів допомоги. Однак він також запропонував об’єднати це в один законопроєкт з виділенням ще $10 мільярдів на подолання наслідків COVID-19, розробку нових вакцин та попередження інших потенційних пандемій.

Читайте також: США готові надати Україні всі необхідні можливості для протидії рф - глава Пентагону

Байден підкреслив, що попередній пакет з підтримкою для України (на $13,6 млрд) буде вичерпаний впродовж наступних десяти днів.

«Я закликаю Конгрес негайно ухвалити «український законопроєкт» про додаткове фінансування та надіслати його на мій підпис упродовж наступних кількох днів», - зазначив глава Білого дому.

Він також наголосив на терміновості ухвалення пакету реагування на пандемію.

Натомість республіканці продовжують не погоджуватися з пропозиціями президента щодо виділення такої суми на боротьбу з COVID-19. Зрештою, було ухвалено відокремити дві ініціативи й проголосувати в першу чергу «український» пакет, додавши до нього ще кілька мільярдів на продовольчу допомогу та військове обладнання.

Читайте також: Продовжимо зміцнювати Україну і посилювати страждання путіна — Байден

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок глава Білого дому затвердив закон про ленд-ліз для України, який відкриває додаткові можливості для запуску програми прискореної допомоги нашій державі. Для реалізації цієї допомоги його необхідно наповнити реальними інструментами й рішеннями щодо виділення необхідних засобів Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-