Байден оголосив про виділення нового пакета оборонної допомоги Україні

Байден оголосив про виділення нового пакета оборонної допомоги Україні

Укрінформ
Президент США Джо Байден оголосив у п’ятницю про виділення останнього пакету підтримки України у сфері безпеки й оборони із понад 13-мільярдного фонду реагування на агресію рф, затвердженого в березні.

Про це йдеться в офіційній заяві президента, оприлюдненій у п’ятницю на сайті Білого дому, передає Укрінформ.

«Сполучені Штати продовжують нашу рішучу підтримку хороброму народові України, який захищає свою країну від агресії рф. Я оголошую про ще один пакет оборонної допомоги, який забезпечить для України додаткові артилерійські боєприпаси, радари та інше обладнання»,- наголосив президент США.

Читайте також: Байден планує затвердити ленд-ліз для України 9 травня – Білий дім

У заяві йдеться, що це останній транш з попереднього пакета допомоги, затвердженого Конгресом США і президентом понад місяць тому.

«Для того, щоби Україна досягла успіху в наступній фазі війни, її міжнародні партнери, включно зі США, мають і надалі демонструвати нашу єдність та нашу рішучість у забезпеченні безперебійних поставок зброї та боєприпасів в Україну»,- підкреслив Байден.

У цьому зв’язку він вкотре закликав Конгрес швидко ухвалити запит Білого дому щодо фінансування наступного пакета підтримки України.

Останній пакет підтримки України у сфері безпеки й оборони із понад 13-мільярдного фонду реагування на агресію рф, затвердженого в березні, становитиме 150 мільйонів доларів США, йдеться у заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена.

«Згідно з дорученням президента, я дозволяю виділити додаткову негайну військову допомогу Україні на суму до 150 мільйонів доларів у вигляді додаткового озброєння й обладнання з запасів Міністерства оборони США. Цей дозвіл є дев’ятим вилученням озброєння, техніки та припасів із запасів Міністерства оборони США для України з серпня 2021 року», - повідомив він.

За словами Блінкена, загальна допомога США в сфері безпеки Україні становить приблизно 3,8 мільярда доларів США з початку агресії рф проти України 24 лютого.

«Ми продовжуватимемо надавати Україні зброю, яку її сили ефективно використовують для захисту своєї країни та свободи своїх співгромадян. Окрім військової допомоги, ми також продовжуємо надавати пряму фінансову підтримку з боку США Україні, підтримку в документуванні доказів звірств росії проти мирного населення України та заходи щодо продовження посилення тиску на економіку путіна, що руйнується. Разом ці зусилля допоможуть зміцнити позиції України за столом переговорів, продовжуючи ізолювати росію від світу, поки вона не покінчить з безглуздою війною проти України», - зазначив держсекретар.

Читайте також: Пентагон веде переговори про закупівлю нових систем озброєнь для України

Як повідомляв Укрінформ, у березні США виділили з бюджету $13,6 млрд для екстреного реагування на агресію рф проти України. З цієї суми впродовж наступного часу президент Байден виділяв своїми розпорядженнями окремі пакети оборонної підтримки Україні (до $800 мільйонів кожний), які передбачали надання озброєння й іншої допомоги.

Минулого тижня президент США офіційно подав до Конгресу запит із масштабним фінансуванням в розмірі $33 мільярди з метою реагування на агресію рф і підтримки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-