Байден надіслав Конгресу новий запит на $33 мільярди для підтримки України

Байден надіслав Конгресу новий запит на $33 мільярди для підтримки України

Укрінформ
Президент США Джо Байден заявив, що запропонував Конгресу Сполучених Штатів затвердити новий пакет реагування на агресію рф, який передбачає виділення $33 мільярдів для підтримки України.

Про це він заявив під час виступу в четвер у Білому домі, присвяченому ситуації в Україні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я щойно підписав запит до Конгресу США щодо виділення критично важливої оборонної, економічної й гуманітарної підтримки, щоби допомогти Україні надалі протистояти агресії путіна у переломний момент», - зауважив президент США.

У цьому зв’язку він наголосив, що «вкрай важливо, аби це фінансування було схвалено (в Конгресі – ред.) та затверджено якомога швидше».

Читайте також: Україна стане однією з головних тем зустрічі Байдена і прем’єра Італії – Білий дім

Байден підкреслив, що США не атакують росію. «Ми допомагаємо Україні захищатися від російської агресії, і путін, який вирішив розпочати це жорстоке вторгнення, так само він міг би зробити вибір, щоб припинити це жорстоке вторгнення», - зазначив американський лідер.

Як повідомили в адміністрації США, запит передбачає виділення $33 мільярдів. Він включає, серед іншого, $20,4 мільярда на допомогу Україні у сфері безпеки й оборони, додаткові $8,5 мільярда на економічну допомогу, близько $3 мільярдів на гуманітарну допомогу, а також на підтримку заходів продовольчої безпеки.

Читайте також: Україна просить у США $2 мільярди на місяць для покриття соціальних потреб

Крім того, Байден оголосив про внесення пропозиції до Конгресу США щодо реалізації пакету заходів з притягнення чиновників уряду рф та олігархів до відповідальності за війну в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, у березні США виділили з бюджету $13,6 млрд для екстреного реагування на агресію рф проти України. Більша частина фінансування з цього пакету витрачена на оборонну та іншу підтримку України. Крім того, попередній пакет передбачав підтримку союзників США на східному фланзі НАТО, забезпечення операційної місії Європейського командування США, розгортання американських військ у регіоні, поповнення резервів Пентагону, підтримку розвідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-