Україна просить у США $2 мільярди на місяць для покриття соціальних потреб

Україна просить у США $2 мільярди на місяць для покриття соціальних потреб

Укрінформ
Україна просить адміністрацію президента Джо Байдена виділяти щонайменше 2 млрд доларів щомісяця як надзвичайну економічну допомогу, інакше гуманітарна криза, зумовлена російським вторгненням, посилюватиметься.

Як передає Укрінформ, про це пише The Washington Post.

Під час візиту до Вашингтона для зустрічі з американськими високопосадовцями міністр фінансів України Сергій Марченко заявив, що загалом країна просить на місяць не менше 5 млрд доларів міжнародної допомоги, з них близько 2 млрд – у США. Ці кошти мають іти для покриття невідкладних потреб країни у квітні, травні та червні. Крім цих грошей у майбутньому очікуються додаткові довгострокові запити на відбудову після війни.

За словами Марченка, через війну український уряд нині може зібрати податків лише на 54% від своїх видатків, причому ця цифра не включає військових витрат.

Читайте також: За два місяці росіяни випустили по Україні понад 1,1 тисячі ракет - Зеленський

Марченко сказав, що Україна шукає економічну підтримку для продовження виплати пенсій, зарплат працівникам охорони здоров'я та освіти, а також задоволення інших гуманітарних потреб.

Раніше Сенат США ухвалив законопроєкт про виділення Україні 14 млрд доларів.

Читайте також: Військові витрати у світі вперше перевищили $2 трильйони – SIPRI

Міністр фінансів США Джанет Єллен повідомила журналістам, що адміністрація працює над підготовкою додаткового запиту до Конгресу про допомогу Україні, але відмовилася назвати конкретні цифри.

«Нас надихнула їхня мужність, ми підтримуємо їх і зробимо все можливе, щоб залучити наші ресурси для задоволення потреб (України)», - сказала вона.

Законодавці, найімовірніше, підтримають фінансування України, зазначає видання.

Читайте також: США вірять, що за належної підтримки Україна здатна перемогти у війні - глава Пентагону

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-