За два місяці росіяни випустили по Україні понад 1,1 тисячі ракет - Зеленський

За два місяці росіяни випустили по Україні понад 1,1 тисячі ракет - Зеленський

Укрінформ
За два місяці повномасштабного вторгнення російські війська випустили по України понад 1 100 ракет, скинули безліч авіабомб, частину громад стерли до каміння.

Однак ворог нічого не досяг і не досягне, заявив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«За два місяці вони (росіяни – ред.) використали проти нас більше тисячі ста ракет. Незліченну кількість авіабомб, артилерії. Вони катували, грабували, розстрілювали. Вони мінували нашу землю. Перетворювали мирні міста і села на пекло. Частину українських міст і громад знищили просто до каміння. Але так нічого і не досягли. І не досягнуть», - сказав Глава держави.

Також Зеленський нагадав, що два місяці тому росія розпочала проти України наступ за багатьма напрямками, де були ракетні удари, авіанальоти, артилерія, танки, вороги не жаліли нічого.

Він розповів, що 24 лютого у світі навіть не вірили, що Україна вистоїть більш як тиждень, а дехто говорив про три дні. «Ще місяць тому доводилося переконувати різні держави, що ставка на Україну – виграшна. А тепер усі це знають», - зауважив Президент.

Читайте також: У жодному захопленому українському місті жителі не підкорилися загарбникам - Зеленський

За його словами, завдяки хоробрості, мудрості наших захисників, завдяки сміливості всіх українців Українська держава - це справжній символ боротьби за свободу.

Зеленський наголосив, що за цей час створена глобальна антивоєнна коаліція. «Проти росії вже введені санкції, які забрали у неї майбутнє. Україна отримує допомогу від десятків країн. Це підтримка зброєю, фінансами, необхідними товарами, політична підтримка безпосередньо», - зазначив Глава держави.

Читайте також: Від початку вторгнення рф українські захисники звільнили 931 населений пункт - Президент

В Україні триває 61-а доба нового етапу восьмирічної російсько-української війни – повномасштабне вторгнення. Війська російської федерації обстрілюють та знищують ключові об'єкти критичної та цивільної інфраструктури, жорстоко вбивають українців.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-