Пентагон веде переговори про закупівлю нових систем озброєнь для України

Пентагон веде переговори про закупівлю нових систем озброєнь для України

Укрінформ
Міністерство оборони США звернулося до американських виробників зброї представити варіанти для закупівлі нових систем озброєнь з метою підтримки ЗСУ, і вже надійшло близько трьох сотень пропозицій.

Про це заявив у п’ятницю на брифінгу заступник міністра оборони США з питань закупівель та забезпечення Вільям Лапланте, передає власний кореспондент Укрінформу.

«У той час, як ми докладаємо зусиль, щоби пом’якшити обмеження у ланцюгах поставок, пришвидшити виробничі лінії, запустити нові контракти, ми також попросили виробників представити варіанти нових систем, які можуть відповідати стратегічним цілям», - зауважив представник Пентагону.

Читайте також: Понад 90% гаубиць, які пообіцяли США, вже в Україні – Пентагон

З цією метою, за його словами, кілька тижнів тому були оформлені відповідні запити, які мають різні категорії термінів для відповіді – від 30 до 90 днів. Але, як зазначив заступник глави Міноборони США, вже зараз «ми отримали та розглядаємо понад 300 пропозицій».

Він підкреслив, що міністерство щодня контактує з виробниками озброєнь і техніки в міру того, як збільшуються потреби.

«І ми продовжимо використовувати всі доступні інструменти для підтримки Збройних Сил України на тлі агресії рф», - наголосив Лапланте.

Читайте також: Німеччина передасть Україні гаубиці PzH 2000 і навчить військових ними користуватись

Заступник міністра оборони також повідомив, що паралельно укладаються контракти на поставки вже наявних систем озброєнь в Україну. Зокрема, оформлена домовленість на виробництво та відправку бойових безпілотників Switchblade в Україну на суму $17,8 мільйона.

Ведуться активні переговори щодо закупівлі додаткових систем Stinger та пов’язаних із ними компонентів. Очікується, що контракт запрацює наприкінці травня. Крім того, опрацьовуються поставки нових партій протитанкових систем Javelin.

Читайте також: Оператор Javelin та NLAW за день знищив шість броньованих одиниць російської техніки

За його словами, раніше було укладено вісім контрактів на понад $136 мільйонів. Для України було закуплено безпілотні літальні системи Puma, передову систему високоточної зброї, комунікаційні пристрої, бойове медичне обладнання та припаси, біноклі.

Як повідомляв Укрінформ, наразі на розгляді в Конгресі США перебуває законопроєкт, що передбачає фінансування в розмірі $33 мільярди з метою реагування на агресію рф і підтримки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-