Новий пакет підтримки від США включає допомогу в розслідуванні злочинів рф - Зеленський

Новий пакет підтримки від США включає допомогу в розслідуванні злочинів рф - Зеленський

Укрінформ
У підтриманому Палатою представників Конгресу США новому пакеті допомоги Україні передбачені кошти на озброєння, а також підтримку розслідування воєнних злочинів рф.

Про це розповів Президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Я вдячний народу Америки та всім нашим друзям у Конгресі, в адміністрації за цю підтримку. У чому конкретно позитив? Ці кошти будуть використані максимально швидко й без бюрократії для посилення захисту України. Передусім, це зброя та боєприпаси для нас, обладнання. Але не тільки. Це також підтримка розслідування воєнних злочинів російської федерації, окупантів, підтримка дипломатичної роботи тощо», - сказав Президент.

Він нагадав, що Палата представників проголосувала за новий і вагомий пакет підтримки для України та глобальної демократії майже на 40 млрд доларів, а незабаром відбудеться друге голосування – у Сенаті США.

Після цього, за словами Зеленського, рішення потрапить на підпис президенту Байдену й набуде чинності.

Читайте також: США допомагатимуть Україні, поки війна не припиниться - Держдеп

Як повідомлялося, нижня палата Конгресу США ухвалила проєкт закону H.R. 7691, який передбачає додаткове виділення близько $40 мільярдів для реагування на агресію рф проти України.

Джо Байден 28 квітня надіслав до Конгресу пропозицію затвердити новий пакет реагування на агресію рф, який передбачав виділення $33 мільярдів на підтримку України. У процесі роботи над документом законодавці запропонували додатково до нього ще кілька мільярдів на продовольчу допомогу та військове обладнання для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-