Фінляндія надає Україні €70 мільйонів і військову техніку

Фінляндія надає Україні €70 мільйонів і військову техніку

Укрінформ
Фінляндія надішле Україні додаткову військову техніку, а також готує виділення ще 70 млн євро допомоги.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін під час Конференції донорів для допомоги Україні, що відбувається у четвер у Варшаві.

"Ми наразі готуємо додатковий внесок для задоволення поточних потреб та допомоги з відбудовою. Внесок, який має бути схвалений парламентом, становитиме близько 70 млн євро. Ми також ухвалили рішення сьогодні відправити додаткову військову техніку до України", - заявила вона.

Прем'єр-міністр також вказала на те, що Фінляндія допомагає українцям, які були змушені втікати з країни, зокрема, особливо вразливим групам населення. На цьому тлі вона повідомила про ухвалене рішення виділити додаткові 700 млн євро для допомоги українським біженцям в Фінляндії.

Також Марін вказала на підтримку Фінляндією санкцій ЄС проти росії, включаючи санкції в енергетичному секторі.

Читайте також: ВООЗ відправила в Україну вже понад 316 тонн медичної допомоги

Крім того, прем’єр наголосила на тому, що росія має бути притягнута до відповідальності за порушення прав людини та гуманітарного права в Україні, і що Фінляндія повністю підтримує відповідне розслідування Міжнародного кримінального суду, надаючи йому фінансову та експертну підтримку.

"Україна воює за Європу і ви – переможці у цій війні. Наші думки з вами, а наші дії – заради майбутнього України та її хоробрих людей", - заявила глава уряду Фінляндії.

Читайте також: Все зруйноване війною буде відновлено – Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Варшаві проходить Конференція донорів для допомоги Україні. Ініціаторами події є прем’єр-міністри Польщі і Швеції Матеуш Моравецький і Магдалена Андерссон. Метою конференції є збір коштів на зростаючі гуманітарні потреби України. Польща та Швеція таким чином хочуть заохотити своїх партнерів спільно реагувати на складну гуманітарну ситуацію в Україні. Партнери події - президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і голова Європейської Ради Шарль Мішель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-