ВООЗ відправила в Україну вже понад 316 тонн медичної допомоги

ВООЗ відправила в Україну вже понад 316 тонн медичної допомоги

Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров'я відправила понад 316 тонн допомоги Україні, медична система якої зазнала катастрофічних руйнувань внаслідок розв’язаної росією війни.

Про це сказав генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус під час виступу на Конференції донорів для допомоги Україні у Варшаві, передає кореспондент Укрінформу.

«Руйнування системи надання медичної допомоги в Україні катастрофічні. Мільйони людей були переміщені та залишилися заблокованими у регіонах бойових дій», - сказав Гебреєсус.

За його словами, найбільш жахливими стали атаки на медичні заклади та персонал, яких було щонайменше 191.

Він наголосив на тому, що медичний персонал в Україні вимушений працювати у надзвичайно небезпечних умовах, надаючи першу допомогу, приймаючи пологи та проводячи операції під обстрілами, рятуючи людей з-під завалів.

Станом на зараз ВООЗ було доставлено більш ніж 316 тонн медичної допомоги, надано допомогу 3,5 млн людей, сказав Гебреєсус, додавши, що ВООЗ також працює у сусідніх країнах, надаючи допомогу більш ніж 5 млн біженців з України.

«Ми закликає рф зупинити цю війну. Єдиний вихід - припинити війну та досягнути миру», - сказав Гебреєсус.

Читайте також: Україна потребує 12 тисяч тонн гумдопомоги щодня, але отримує лише третину - Моравецький

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 5 травня, у Варшаві проходить Конференція донорів для допомоги Україні. Ініціаторами події є прем’єр-міністри Польщі і Швеції Матеуш Моравецький і Магдалена Андерссон. Метою конференції є збір коштів на зростаючі гуманітарні потреби України. Польща та Швеція таким чином хочуть заохотити своїх партнерів спільно реагувати на складну гуманітарну ситуацію в Україні. Партнери події - президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і голова Європейської Ради Шарль Мішель.

За даними ООН, 13 мільйонів людей в Україні потребують базової гуманітарної допомоги у вигляді житла, їжі та ліків. Тому, як зазначають у канцелярії польського прем'єра, необхідно негайно мобілізувати міжнародну допомогу для України, яка наразі покриває менш як 15% від наявних потреб.

Читайте також: ЄС допоможе українцям відновитися після війни та побудувати «країну мрії» - фон дер Ляєн

Кількість біженців з України, які внаслідок російського вторгнення змушені були покинути свої домівки та поїхати за кордон, вже перевищила 5,6 млн осіб.

Фото: Fabrice Coffrini / Contributor / Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-