Все зруйноване війною буде відновлено – Зеленський

Все зруйноване війною буде відновлено – Зеленський

Укрінформ
Зустріч у Варшаві в такому форматі свідчить про те, що Україна та весь світ об’єднані спільною метою.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час міжнародної донорської конференції для допомоги Україні, яка проходить у Варшаві за допомогою відеозв'язку, передає кореспондент Укрінформу.

«Мільйони людей по всьому світу підтримують нас у тому, щоб тиранія програла», - сказав Зеленський.

Президент України зазначив: те, як закінчиться війна, залежить не лише від того, що відбуватиметься на полі бою, а й від підтримки та зусиль щодо відновлення нормального життя.

«Агресор повинен знати, що він не переможе вільної Європи. Все, що було зруйноване війною, буде відновлено», - наголосив глава Української держави.

За його словами, щоб відбудовувати країну після закінчення війни, потрібна підтримка та допомога.

Зокрема, Україні потрібні технології, фахівці, можливості та фінансова допомога, що дозволять відновити нормальне життя.

«Відбудова України має стати таким же історичним прикладом з нашого часу, як і відбудова європейських країн після Другої світової», - наголосив Зеленський.

Він також підкреслив, що свобода має продемонструвати, що захищає і дає більше, ніж тиранія, яка десятиліттями отримувала гроші за продаж нафти, газу та інших ресурсів.

Читайте також: ЄС допоможе українцям відновитися після війни та побудувати «країну мрії» - фон дер Ляєн

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Варшаві проходить Конференція донорів для допомоги Україні. Ініціаторами події є прем’єр-міністри Польщі і Швеції Матеуш Моравецький і Магдалена Андерссон. Метою конференції є збір коштів на гуманітарні потреби України. Польща та Швеція таким чином хочуть заохотити своїх партнерів спільно реагувати на складну гуманітарну ситуацію в Україні. Партнери події - президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і голова Європейської Ради Шарль Мішель.

За даними ООН, 13 мільйонів людей в Україні потребують базової гуманітарної допомоги у вигляді житла, їжі та ліків. Тому, як зазначають у канцелярії польського прем'єра, необхідно негайно мобілізувати міжнародну допомогу для України, яка наразі покриває менш як 15% від наявних потреб.

Кількість біженців з України, які внаслідок російського вторгнення змушені були покинути свої домівки та поїхати за кордон, вже перевищила 5,6 млн осіб.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-