Німеччина та Японія і надалі надаватимуть допомогу Україні у боротьбі з рф

Німеччина та Японія і надалі надаватимуть допомогу Україні у боротьбі з рф

Укрінформ
Німеччина та Японія і надалі надаватимуть допомогу Україні у боротьбі з російською агресією, зокрема військову.

Про це заявили канцлер ФРН Олаф Шольц і прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда після переговорів у Токіо 28 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми разом стоїмо на захисті світового мирного порядку. Ми – партнери, яких об’єднують цінності. Війна (росії проти України - ред.) показала, що це має практичне значення», - сказав Шольц.

Він зазначив, що партнери продовжуватимуть тісну координацію у межах G7, де цього року головує ФРН, а наступного – Японія. Зокрема, узгоджуватимуть санкції, які, за оцінкою канцлера, діють і завдають великої шкоди росії.

Читайте також: Зеленський: Бачимо Японію як важливого учасника антивоєнної коаліції

Шольц подякував Бундестагу, який сьогодні схвалив надання Україні важких озброєнь. Він також нагадав про вже надану Німеччиною допомогу Києву, як-от оборонне озброєння, протитанкові гранатомети та переносні ПЗРК, мобілізацію промисловоссті на виконання замовлень на прохання України, які оплачує уряд ФРН; рішення надати броньовані машини «Гепард» для захисту повітряного простору, тощо.

«Ми будемо постійно оцінювати ситуацію щодо загроз в Україні, це необхідно, адже вона постійно міняється, але цю лінію ми продовжуватимемо, для чого сьогодні отримали дуже сильний мандат з боку Бундестагу», - наголосив канцлер.

Читайте також: Резніков: наших військових вчитимуть користуватися зброєю, якої ще немає в Україні

Своєю чергою прем'єр-міністр Японії погодився, що «силова зміна статус-кво мусить мати високу ціну для агресора», країни G7 мають стояти разом і підтримати Україну.

Зокрема, йдеться про надання Києву як гуманітарної допомоги, так і озброєннями.

Кішіда зазначив, що його країна продовжить надавати Україні, зокрема, медикаменти і продукти харчування, а також військове обладнання, яке «доправить німецький урядовий літак».

«Японія надасть Україні обладнання з запасів наших сил самооборони», - сказав прем’єр-міністр, зазначивши, що це не суперечитиме трьом принципам, які регулюють японський експорт у цій галузі, а також національним законам.

Читайте також: Ембарго на енергоносії принесе росії бідність у масштабах, яких вона не бачила – Подоляк

Глави урядів ФРН і Японії також наголосили на важливості «перегляду енергетичного портфоліо» та позбавлення енергетичної залежності від рф.

Вони також обговорили політику в Азійсько-Тихоокеанському регіоні та питання щодо Китаю.

Японія стала першою азійською країною, яку Шольц відвідав після вступу на посаду. Його попередники відвідували насамперед Китай.

Як повідомлялося, німецький Бундестаг 28 квітня ухвалив рішення про надання Україні важких озброєнь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-