Зеленський: Бачимо Японію як важливого учасника антивоєнної коаліції

Зеленський: Бачимо Японію як важливого учасника антивоєнної коаліції

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський обговорив із прем'єр-міністром Японії Кісідом Фуміо перспективи повоєнної взаємодії між країнами.

Про це глава Української держави повідомив у Твітері, передає Укрінформ.

"Продовжив діалог з прем'єр-міністром Фуміо Кішідою. Поінформував про героїчну протидію агресії рф. Подякував Японії за важливу підтримку. Обговорили перспективи повоєнної взаємодії. Бачимо Японію як важливого учасника антивоєнної коаліції та майбутніх безпекових домовленостей України", – зазначив Президент.

Читайте також: Японія відправить в Україну продукти та медичну допомогу

Як поінформувала пресслужба глави держави, Зеленський відзначив символічність розмови у день 36-их роковин Чорнобильської трагедії.

"Сьогодні росія під час агресії проти України вдається до "ядерного тероризму", свідченням чого стало захоплення Чорнобильської АЕС, утримання Запорізької АЕС та погрози застосування ядерної зброї", – наголосив глава держави. У цьому контексті було відзначено, що Японія як ніхто інший розуміє ціну ядерних трагедій.

Президент подякував за послідовну позицію Японії у підтримці України та за особисту активну участь у цьому прем’єр-міністра Кішіди.

Читайте також: Японія збільшить допомогу Україні до $300 мільйонів

"Цінуємо чітку позицію Японії у посиленні санкційного тиску на росію, а також гуманітарну та фінансову підтримку України у подоланні наслідків широкомасштабної агресії рф",– сказав він.

Співрозмовники також обмінялися думками щодо додаткових заходів, яких може вжити Японія для підтримання міжнародних зусиль з протидії російській агресії.

Президент відзначив важливість спільних зусиль з посилення міжнародної антивоєнної коаліції та висловив сподівання, що Японія стане однією зі сторін майбутніх безпекових домовленостей щодо України.

Читайте також: Вперше за 19 років Японія назвала Курили незаконно окупованими рф

Він також запросив Японію долучитися до повоєнної відбудови України.

Як повідомлялося, в Україні з 24 лютого триває повномасштабна російсько-українська війна.

російські війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. росіяни катують і вбивають мирне населення України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-