Японія збільшить допомогу Україні до $300 мільйонів

Японія збільшить допомогу Україні до $300 мільйонів

Укрінформ
Міністр фінансів Японії Сюнʼіті Судзукі підтримав запит України про збільшення фінансування до 300 млн дол США.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України, передає Укрінформ.

«Україна вже мала рішення японського уряду про надання фінансової допомоги - 100 млн доларів США. Під час особистої зустрічі міністр фінансів Японії підтримав запит України про збільшення фінансування до 300 млн дол США», — йдеться в повідомленні.

Як зазначається, угода була досягнута під час зустрічі міністра фінансів України Сергія Марченка з міністром фінансів Японії Сюнʼіті Судзукі в ході робочого візиту до США.

Також відбулася зустріч Сергія Марченка з міністром економіки та фінансів Італії Даніеле Франко, під час якої була обговорена можливість нової кредитної програми для стабілізації економіки України під час активної фази війни.

Міністр подякував італійському колезі за своєчасну та необхідну фінансову підтримку України.

«Завдяки підтримці Італії були здійснені першочергові бюджетні платежі під час війни. Своєчасно виплачуються пенсії, соціальна допомога та зарплати, збільшуємо виплати на військові потреби. Для нас важливо забезпечити безперебійне функціонування економіки та фінансової системи у найближчій перспективі», - зазначив Марченко.

У Міністерстві фінансів підкреслили, що деталі нової програми будуть озвучені згодом.

Читайте також: Списання та реструктуризація боргів Україні не потрібні - Марченко

Як повідомлялося, урядова делегація на чолі з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем 21- 22 квітня перебуває з робочим візитом у Вашингтоні, де відбуваються зустрічі в МВФ, Світовому банку й адміністрації США, під час яких обговорюються питання залучення фінансової підтримки для України. Зустрічі проходять і з представниками Конгресу, керівниками міжнародних фінансових і гуманітарних організацій, міністрами країн G20.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-