Списання та реструктуризація боргів Україні не потрібні - Марченко

Списання та реструктуризація боргів Україні не потрібні - Марченко

Укрінформ
Україні не потрібне списання та реструктуризація державного боргу. Проблем з його обслуговуванням немає.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України зі спільного брифінгу міністра фінансів Сергія Марченка і заступниці прем'єр-міністра, міністра фінансів Канади Христі Фріланд, що відбувся 22 квітня в Вашингтоні.

«Нам не потрібне списання та реструктуризація боргів. Нам потрібен фінансовий міст на найближчі декілька місяців, щоб забезпечити безперебійне функціонування економіки. Виплати за зовнішнім боргом України складають 20% від всіх виплат за державним боргом в цьому році, і ми не маємо проблем з його обслуговуванням”, - наголосив Марченко.

Він також додав, що український уряд продовжує працювати і своєчасно забезпечувати всі пріоритетні бюджетні видатки, у тому числі на соціальні, гуманітарні та військові потреби. Він висловив сподівання, що результатом Весняних зборів МВФ та Світового Банку стануть колективні рішення країн щодо збільшення саме пільгового та грантового фінансування. Адже Україна не може допустити збільшення боргового навантаження на бюджет країни, оскільки попереду її чекають значні витрати на відбудову.

Зі свого боку Фріланд запевнила, що Канада продовжить надавати допомогу Україні та підтримувати у стабілізації її фінансової системи і відновленні після завершення агресивної війни росії.

Читайте також: Британія надасть Україні допомогу в розмірі $500 мільйонів - Марченко

Як повідомлялося, МВФ прогнозує збільшення держборгу України цьогоріч до 86,2% ВВП як один із наслідків війни з росією. Прогнозується, що за підсумками нинішнього й наступних років цей показник становитиме: в 2022 році – 86,2% ВВП, у 2023 – 78,0%, у 2024 – 78,7%, у 2025 – 82,9%, у 2026 - 88,7%, у 2027 – 92,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-