Резніков: наших військових вчитимуть користуватися зброєю, якої ще немає в Україні

Резніков: наших військових вчитимуть користуватися зброєю, якої ще немає в Україні

Укрінформ
Навчальні програми для українських військових будуть масштабовані і поширені на зразки озброєнь та техніки, щодо надання яких Україні поки немає політичних рішень.

Як передає Укрінформ, про це міністр оборони України Олексій Резніков повідомив у Фейсбуці.

“Наші воїни вже деякий час опановують західну зброю. Ми не афішували цю роботу, щоб забезпечити комфорт нашим партнерам. Зараз навчальні програми будуть масштабовані і поширені навіть на ті зразки озброєнь та техніки, щодо надання яких Україні поки немає політичних рішень. Коли ці рішення будуть ухвалені, в чому я особисто не сумніваюсь, ми вже будемо готові”, - заявив Резніков.

Також міністр оборони відзначив українських артилеристів, які тренувалися на САУ 155-мм калібру на полігоні в одній з країн, та уразили ціль з першого пострілу. А потім допомогли іноземним колегам удосконалити комп’ютерну програму, яка управляє цією САУ. “Що справило відповідне враження”, - додав Резніков.

Він підкреслив, що на базі Рамштайн відбулися “справді історичні зміни, які у найближчі тижні – місяці будуть матеріалізовані”.

Резніков подякував партнерам за підтримку України.

“Допомога Україні буде зростати, але найближчими днями буде потрібна уся наша стійкість і надзвичайна єдність. Ворог вже усвідомлює свою стратегічну поразку, але все одно намагатиметься завдати нам якнайбільшого болю. На жаль, до перемоги ми ще втрачатимемо наших воїнів. Ще будуть руйнування і болючі жертви”, - додав міністр оборони.

Читайте також: Три блоки питань і тектонічні зрушення: Резніков розповів про зустріч на базі Рамштайн

Він заявив, “ми витримаємо!” “Україна переможе! Тепер у цьому впевнені не тільки ми”.

Як повідомляв Укрінформ, за ініціативи США у 27 квітня на авіабазі Рамштайн у Німеччині відбулася зустріч глав оборонних відомств та начальників штабів понад 40 держав. За словами голови Об'єднаного комітету начальників штабів ЗС США генерала Марка Міллі, головне завдання переговорів – синхронізація та координація військової допомоги Києву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-