Ембарго на енергоносії принесе росії бідність у масштабах, яких вона не бачила – Подоляк

Ембарго на енергоносії принесе росії бідність у масштабах, яких вона не бачила – Подоляк

Укрінформ
Унаслідок запровадження ембарго на російські енергоносії російську федерацію чекає бідність у небачених раніше масштабах.

Таку думку радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк висловив у Твітері, повідомляє Укрінформ.

Він переконаний, що запровадження ембарго на російські енергоносії – це питання часу. На думку Подоляка, відмова від російської нафти – це не лише про моральну відповідальність, а й про розрахунок, адже росія перестала бути надійним і прогнозованим партнером в очах світу, тож світ не може собі дозволити залежати від неї.

Читайте також: Німеччина вже дозріла до нафтового ембарго - міністр

"Швидко перелаштуватися на альтернативні канали постачання буде дорого, але не так дорого, як коли цього не зробити. У середньостроковій перспективі на москву чекатиме тотальна економічна й політична ізоляція. Як наслідок – бідність у масштабах, яких росія ще не бачила", — підкреслив радник керівника ОП.

Читайте також: Кілька держав бойкотуватимуть участь росії у зустрічі міністрів G20 - Reuters

Як повідомлялося, Європейський Союз працює над шостим пакетом санкцій проти росії, який може включати часткову заборону на імпорт російської нафти, а також може бути орієнтований на більшу кількість банків РФ, які будуть виключені з міжнародної платіжної системи SWIFT.

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що держави-члени Європейського Союзу не мають згоди щодо повного ембарго або підвищення мит на імпорт російської нафти та газу. Він зазначив, що ця тема буде обговорена на наступному саміті ЄС наприкінці травня, і він не очікує жодного рішення з цього приводу раніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-