Кілька держав бойкотуватимуть участь росії у зустрічі міністрів G20 - Reuters

Кілька держав бойкотуватимуть участь росії у зустрічі міністрів G20 - Reuters

Укрінформ
Кілька держав-членів G20 бойкотуватимуть участь росії у зустрічі міністрів фінансів Групи.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише Reuters.

“Під час зустрічі міністрів фінансів країн-членів G20, що пройде сьогодні у Вашингтоні, західні держави готуються провести координовані дипломатичні бойкоти для висловлення незгоди із російським вторгненням до України”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що до протестів долучаться щонайменше чотири країни - США, Велика Британія, Франція та Німеччина.

Читайте також: путін став парією у світі, росії не місце на саміті G20 – Псакі

“Під час та після зустрічі ми точно надішлемо чіткий сигнал, й будемо не єдиними, хто зробить це”, - розповіли Reuters у німецькому уряді.

Секретар Держказначейства США Джанет Єлен бойкотуватиме усі зустрічі, на яких буде присутньою російська делегація. Подібно вчинить й міністр фінансів Великобританії Ріші Сунак.

Очікується, що під час виступу росіян, делегати західних країн покинуть свої місця.

“Хоча у столицях деяких західних держав стверджують, що дії росії мусять призвести до припинення її участі у міжнародних зустрічах, не всі члени G20 дотримуються такої точки зору, в тому числі Китай та Індонезія, яка головує цьогоріч", - зазначає Reuters.

Читайте також: Лідерів G20 закликають створити реєстр активів на тлі санкцій проти російських олігархів

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється день у день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-