Трастовий фонд солідарності з Україною почне діяти 5 травня – Мішель

Трастовий фонд солідарності з Україною почне діяти 5 травня – Мішель

Укрінформ
Європейський Союз 5 травня оголосить про початок дії трастового фонду солідарності з Україною.

Про це голова Європейської ради Шарль Мішель повідомив на спільному брифінгу з Президентом України Володимиром Зеленським у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми вживемо всіх заходів (щоб підтримати Україну – ред.). Ми мали нагоду з паном Президентом обговорити деталі такої допомоги. Декілька тижнів тому, коли ми говорили телефоном, вирішили зробити трастовий фонд солідарності з Україною. 5 травня матимемо нагоду оголосити про початок його дії. Це буде донорська міжнародна конференція разом з Польщею, Швецією за підтримки Єврокомісії, всіх країн-членів», - сказав Мішель.

За його словами, МВФ, Світовий банк та інші організації візьмуть участь у мобілізації коштів на підтримку України. Планується спрямовувати ці кошти те, щоб Україна змогла здійснити всі соціальні виплати.

Читайте також: Україна щомісяця потребує $5 мільярдів: МВФ шукає шляхи для мобілізації грошей

Голова Євроради також зауважив, що ЄС має стратегічні ідеї щодо прискорення процесу відбудови України.

«Я дуже оптимістично ставлюся до того, що найближчими днями і тижнями ми зможемо висловити конкретні ідеї щодо того, яка буде природа цієї спільної праці», - сказав політик.

Як повідомляв Укрінформ, президент Європейської ради Шарль Мішель сьогодні прибув до України. У межах візиту він разом із віцепрем’єр-міністромз питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною відвідав визволену Бородянку.

24 лютого розпочалося повномасштабне вторгнення російської федерації на територію України. Країни Європейського Союзу від початку вторгнення виявили солідарність із народом України. Зокрема, ЄС виділив 1,5 мільярда євро для постачання в Україну зброї та летального військового обладнання.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-