Україна щомісяця потребує $5 мільярдів: МВФ шукає шляхи для мобілізації грошей

Україна щомісяця потребує $5 мільярдів: МВФ шукає шляхи для мобілізації грошей

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд працює з країнами-членами та іншими фінансовими інституціями для пошуку й наповнення потреб української економіки в розмірі 5 млрд доларів щомісяця.

Про це повідомила в середу під час пресконференції у Вашингтоні директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми працюємо з нашими партнерами, щоби забезпечити мобілізацію такої підтримки через різні канали, а також над детальним визначенням потреб і тим, як найкраще їх можна задовольнити», - зазначила глава Фонду.

Георгієва погодилася, що визначена українським урядом цифра у 5 млрд доларів щомісяця необхідна для збереження функціонування економіки, однак вона може змінитися через невизначеність, пов’язану з тривалістю й інтенсивністю розв’язаної росією війни. Однак, за її словами, у Фонді вважають, що ця сума не виходить за межі потенційних потреб країни.

Читайте також: МВФ прогнозує збільшення держборгу України цьогоріч до 86,2% ВВП

«Підкреслю, 5 млрд доларів – це для того, щоб економіка функціонувала, а не для того, щоби задовольнити потреби реконструкції України, які будуть величезними», - зауважила Георгієва.

За її словами, МВФ і влада України на нинішньому етапі вже обговорюють подальшу програму для підтримки економічного розвитку України.

«Звісно, зараз існує дуже велика невизначеність, але це не повинно нам заважати, щоби почати роботу над пакетом підтримки України в майбутньому», - зазначила директор-розпорядник МВФ.

Читайте також: МВФ погіршив прогноз для глобальної економіки. Україна втратить цьогоріч до 35% ВВП

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що впродовж наступних місяців дефіцит бюджету України може сягати до 5 млрд доларів щомісяця. У цьому зв’язку він наголосив на гострій необхідності фінансової допомоги Заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-