Зеленський розповів, яку зброю закупить Україна за надані ЄС гроші

Зеленський розповів, яку зброю закупить Україна за надані ЄС гроші

Укрінформ
Україна використовуватиме виділені Європейським Союзом кошти на зброю, яка найбільш необхідна для оборони від російських загарбників.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав під час спільного брифінгу з главою Європейської ради Шарлем Мішелем у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

За словами Зеленського, під час зустрічі з президентом Євроради серед іншого обговорювалося питання озброєння України. Президент відзначив, що європейські партнери зробили значний внесок у підтримку військових спроможностей держави.

Читайте також: Відновлювати інфраструктуру в Україні треба вже зараз, а не після війни – Зеленський

«Я вдячний за виділення 1,5 мільярда євро в межах Європейського фонду миру на фінансування військових потреб наших Збройних сил. Ми домовилися максимально використовувати ці гроші, щоб Україна отримувала саме таку зброю, яка нам зараз потрібна. Не всю, а яка у нас зараз у пріоритеті. Не всю, а якої у нас зараз немає. Це дуже важливі моменти. Тут дуже важливі слова і дуже важливі акценти. Вчасно, і те, що потрібно», - підкреслив глава Української держави.

Як повідомляв Укрінформ, президент Європейської ради Шарль Мішель сьогодні прибув до України. У межах візиту він разом із віцепрем’єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною відвідав визволену від російської окупації Бородянку.

24 лютого розпочалося повномасштабне вторгнення російської федерації на територію України. Країни Європейського Союзу від початку вторгнення виявили солідарність із народом України. Зокрема, ЄС виділив 1,5 мільярда євро для постачання в Україну зброї та летального військового обладнання, що є першим таким випадком в його історії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-