Відновлювати інфраструктуру в Україні треба вже зараз, а не після війни – Зеленський

Відновлювати інфраструктуру в Україні треба вже зараз, а не після війни – Зеленський

Укрінформ
Відновлювати пошкоджену або зруйновану інфраструктуру внаслідок бойових дій необхідно вже зараз, а не після війни. Відбудова має відбуватися спільними зусиллями України та ЄС.

На цьому Президент України Володимир Зеленський наголосив під час спільного брифінгу з главою Європейської ради Шарлем Мішелем у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми вважаємо, що повинні об’єднати зусилля заради відновлення нашої критичної інфраструктури, інфраструктури наших міст, нашої держави, наших сіл, місцевості. Зокрема, враховуючи велику кількість переміщених осіб в Україні через війну, існує нагальна необхідність розпочати відповідні роботи з відновлення міст уже зараз, навіть не чекати нам із нашими колегами з Європейського Союзу, коли завершиться війна, тому що люди живуть зараз, люди користуються зараз усім цим, усією цією інфраструктурою, якої не вистачає», - сказав глава Української держави.

Читайте також: Повоєнна відбудова і допомога Україні: Зеленський провів розмову з фон дер Ляєн

Водночас Зеленський висловив вдячність за створення трастового фонду солідарності з Україною, ідея якого була підтримана державами - членами Європейського Союзу.

За його словами, цей фонд має стати однією з основних складових забезпечення нагальної підтримки з точки зору економіки і повоєнного відновлення Української держави.

Президент поінформував, що під час розмови з главою Євроради обговорив перспективи донорської конференції для запуску цього фонду.

Читайте також: Глава держави: Розробляємо план, який передбачає максимальне прискорення розвитку України

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ.

Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинять спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-