Глава держави: Розробляємо план, який передбачає максимальне прискорення розвитку України

Глава держави: Розробляємо план, який передбачає максимальне прискорення розвитку України

Укрінформ
Україна розробляє план, який передбачає не тільки відновлення та відбудову країни, а й бачення розвитку країни та її модернізацію.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав у вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

"Ми розробляємо комплексний план, який передбачає відбудову зруйнованого, модернізацію державних структур та максимальне прискорення розвитку України. Йдеться не тільки про обсяг фізичної роботи – побудувати житло, відновити підприємства, завести новий бізнес, який працюватиме на відбудову інфраструктури та на оновлення економічних відносин в нашій державі. Але і про переосмислення того, як буде розвиватись наша країна надалі. Які галузі можуть стати основою зростання після війни. Які рішення і ресурси потрібні, щоб збільшити рівень переробки в Україні й не торгувати сировиною, як це було раніше. Які міста стануть локомотивами економічного і технологічного зростання, підтягуючи за собою навколишні райони", - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Звільнення всієї України - лише питання часу

За його словами, зараз основні дискусії на різних рівнях про післявоєнне відновлення точаться навколо обсягу фінансування. Натомість за його словами, фундаментом для розвитку країни є не стільки гроші, скільки люди та ідеї.

"А вже коли є ідеї, є наш народ, то починаєш бачити, для чого і в якому обсязі потрібні гроші. Треба мати чітке розуміння того, якою ми бачимо ту чи іншу галузь нашої економіки, який напрямок розвитку очікуємо від того чи іншого міста, яку користь може принести державі загалом та чи інша інституція. Звичайно, що для малого і середнього бізнесу маємо забезпечити максимально комфортне і вільне середовище. З точки зору податків та адміністративних відносин. Звичайно, що цифровізація – це топпріоритет. Також топпріоритет для нас – це безпека. Оборонний потенціал має бути на новому рівні. Звичайно, що треба довести до результату судову, антикорупційну та інші важливі реформи", - сказав президент.

Читайте також: У Зеленського обговорили план післявоєнного відновлення України

Але все це, за словами Президента, має працювати на конкретне бачення того, якою буде Україна.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-