У Зеленського обговорили план післявоєнного відновлення України

У Зеленського обговорили план післявоєнного відновлення України

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів нараду, на якій було розглянуто план післявоєнного відновлення та розвитку країни.

Як повідомляє пресслужба глави держави, у заході взяли участь керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, заступники керівника ОП, члени уряду, керівництво парламентської більшості та профільних комітетів Верховної Ради.

Глава уряду нагадав, зокрема, що план післявоєнного відновлення складається з декількох частин, до його розробки долучилися міжнародні аудиторські компанії, українські аналітичні центри, парламентські комітети та міністерства.

Читайте також: Глава МВФ сказала, що потрібно для відновлення конкурентоспроможності України

В ОП зазначили, що план передбачає відновлення України на нових принципах з використанням усіх доступних ресурсів і можливостей. Зокрема, заплановано покриття матеріальних збитків, завданих війною, відновлення зруйнованих інфраструктурних потужностей та структурна модернізація української економіки.

Крім того, на нараді йшлося про проведення низки важливих економічних реформ.

Читайте також: Зеленський обговорив з очільницею МВФ питання повоєнної відбудови України

Також учасники зустрічі обговорили перебіг європейської інтеграції та отримання Україною статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу.

Як повідомлялося, раніше Кабінет Міністрів подав на розгляд Президента проєкти указів про створення Фонду відновлення України та Національної ради з відновлення країни.

Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-