Пентагон назвав безпрецедентною швидкість поставок зброї в Україну

Пентагон назвав безпрецедентною швидкість поставок зброї в Україну

Укрінформ
Адміністрація США працює практично цілодобово, щоби доставити зброю в Україну із «безпрецедентною» швидкістю та у великих обсягах.

Про це заявив у вівторок під час телефонної конференції офіційний представник Пентагону, передає Укрінформ з посиланням на CNN.

«Це, безумовно, є найбільшою поставкою (оборонної допомоги – ред.) країні-партнеру, яка перебуває в конфлікті. Безпрецедентним тут є кількість послідовних відправок, які ми надсилаємо з такою швидкістю», - зауважив представник оборонного відомства США.

Він зазначив, що з початку російського вторгнення в Україну адміністрація Байдена ухвалила виділення $2,3 мільярда на поставки зброї й обладнання українським партнерам із запасів США. Крім того, було виділено $300 мільйонів в межах Ініціативи сприяння безпеці України, що передбачає закупівлю зброї напряму у виробників.

За словами чиновника, процес надання дозволу на відправку обладнання з військових запасів США в інші країни у минулому займав тижні й місяці.

«Однак упродовж останніх кількох місяців ми засвідчилися, що весь цей процес можна здійснити всього за 48-72 години, що є безпрецедентним», – підкреслив представник Пентагону.

Читайте також: Пентагон навчатиме українських військових стрільби з американських гаубиць

Крім того, за словами чиновника, у понеділок в Європу був доставлений черговий рейс з американським озброєнням для України. Очікується, що впродовж наступних 24 годин в Європу прибудуть ще сім таких рейсів.

Як повідомляв Укрінформ, минулої середи, 13 квітня, президент США Джо Байден затвердив черговий пакет оборонної допомоги Україні в розмірі 800 мільйонів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-