Пентагон навчатиме українських військових стрільби з американських гаубиць

Пентагон навчатиме українських військових стрільби з американських гаубиць

Укрінформ
Пентагон проведе навчання для українських військових з використання американських гаубиць, заявив у понеділок високопоставлений представник оборонного відомства США.

Про це передає Укрінформ з посиланням на The Hill.

Американські військові «найближчими днями» навчатимуть представників українських збройних сил працювати з гаубицями. Навчання проходитимуть за межами України, після чого військовослужбовці повернуться в Україну, аби передати отриманні знання товаришам по службі.

«Ми вважаємо, що зможемо розпочати цю підготовку протягом найближчих кількох днів», - сказав посадовець журналістам.

Читайте також: США розпочинають відправку озброєнь в Україну з нового пакета оборонної допомоги - CNN

Він не повідомив, де саме відбуватимуться тренування. Припускають, що їх проводитимуть американські війська, що базуються на східному фланзі НАТО, зокрема в Польщі та Румунії.

Посадовець додав, що американські військові розглядають можливість проведення навчань і щодо інших видів озброєнь, які були включені до останнього пакету військової допомоги Україні.

Читайте також: Зброя на $800 млн: що саме отримають ЗСУ від США

США вже навчили кількох українських військових управляти безпілотними літальними апаратами, призначеними для враження різних військових цілей.

Як повідомлялося, за даними Пентагону, більшість зброї із $800-мільйонного пакета допомоги, про який раніше оголосили США, вже доставлено в Україну. Цей пакет охоплює, зокрема, артилерійські системи, боєприпаси до них та бронетранспортери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-