Латвія передала МКС €100 тисяч на розслідування воєнних злочинів росії

Латвія передала МКС €100 тисяч на розслідування воєнних злочинів росії

Укрінформ
Латвія внесла 100 тисяч євро для підтримки роботи Міжнародного кримінального суду в Гаазі стосовно розслідування обвинувачень у воєнних злочинах, скоєних росією в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

Зазначається, що минулого тижня уряд Латвії підтримав пропозицію віцепрем'єр, міністра юстиції Яніса Борданса передати 100 тисяч євро як добровільний внесок до МКС, щоб надати негайну фінансову підтримку суду для розслідування воєнних злочинів рф в Україні.

Борданс закликав інші країни підтримати заклик МКС до добровільних внесків та залучення національних експертів для якнайшвидшого покарання воєнних злочинців та припинення російської агресії на території України.

Міжнародний кримінальний суд створено у 2002 році з постійним місцезнаходженням у Гаазі (Нідерланди). Він регулюється Римським статутом МКС від 17 липня 1998 року, до якого приєдналися 123 країни. Суд має юрисдикцію щодо геноциду, злочинів проти людяності, воєнних злочинів та агресії. Міжнародний кримінальний суд є останньою інстанцією для розслідування особливо тяжких злочинів проти людства та судового переслідування за них.

Читайте також: Японія достроково сплатила внески до МКС, щоб допомогти розслідуванню злочинів в Україні

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли українських міст і сіл. Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово захоплених територіях України.

Міжнародний кримінальний суд у березні за зверненням 42 країн оголосив про початок розслідування воєнних злочинів, пов'язаних із вторгненням рф в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-