Японія достроково сплатила внески до МКС, щоб допомогти розслідуванню злочинів в Україні

Японія достроково сплатила внески до МКС, щоб допомогти розслідуванню злочинів в Україні

Укрінформ
Японія внесла передоплату своїх внесків до Міжнародного кримінального суду, щоб допомогти йому розслідувати можливі воєнні злочини в Україні.

Про це заявив прем’єр-міністр Фуміо Кісіда у Верхній палаті парламенту, передає Укрінформ з посиланням на NHK.

"Японія внесла передоплату своїх внесків до Міжнародного кримінального суду, щоб допомогти їй розслідувати можливі воєнні злочини в Україні", - йдеться в повідомленні.

За словами Кісіда, Японія сплатила внески на суму, що становить майже 10% бюджету Міжнародного кримінального суду. Він додав, що Японія є найбільшим донором цієї організації й продовжить підтримувати її діяльність.

Читайте також: Японія виступає за жорсткі санкції проти рф через звірства рашистів у Бучі

Як повідомлялося, у березні Міжнародний кримінальний суд за зверненням 42 країн оголосив про початок розслідування воєнних злочинів внаслідок вторгнення росії в Україну.

Раніше Генпрокурор України Ірина Венедіктова та прокурор МКС Карім Хан здійснили робочу поїздку в Бучу на Київщині, де проводиться ексгумація тіл цивільних, убитих загарбникам. 

Ірпінь, Буча, Гостомель, Бородянка та вся Київська область визволені від російських загарбників на початку квітня. У містах і селах зафіксовані масові вбивства росіянами цивільних осіб.

Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоврядування, діти, літні люди, чоловіки. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-