Японія виступає за жорсткі санкції проти рф через звірства рашистів у Бучі

Японія виступає за жорсткі санкції проти рф через звірства рашистів у Бучі

Укрінформ
Японія шокована злочинами, скоєними росіянами поблизу Києва. Токіо не залишатиметься осторонь і разом з цивілізованим світом виступає за жорсткі санкції проти москви.

Про це під час спільної пресконференції з главою МЗС Польщі Збігнєвом Рау в понеділок у Варшаві заявив міністр закордонних справ Японії Йосімаса Хаясі, передає кореспондент Укрінформу.

Японський міністр зазначив, що він глибоко вражений інформацією про скоєння російською армією поблизу Києва винятково жорстоких актів насилля щодо цивільного населення. Він підкреслив, що рішуче засуджує порушення росією міжнародного гуманітарного права.

Читайте також: Російська влада відповідальна за звірства у Бучі та інших містах України – ЄС

“Ми вважаємо, що російський напад є порушенням міжнародного права і спробою в односторонньому порядку змінити статус-кво за допомогою сили", - підкреслив глава МЗС Японії.

На його переконання, міжнародне співтовариство має відреагувати на це "рішуче і згуртовано".

Хаясі зазначив, що Японія не вдаватиме, що ця ситуація її не стосується.

“Ми хочемо співпрацювати з нашим стратегічним партнером Польщею для захисту вільного і відкритого світового порядку. Одним з елементів цих дій будуть жорсткі санкції проти Росії”,- підкреслив глава МЗС Японії.

Читайте також: Плани путіна в Україні включали страти цивільних — голова британської розвідки

У свою чергу міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау підкреслив, що Варшава цінує зусилля Токіо у питанні протидії російській агресії проти України, зокрема у контексті надання Києву матеріальної та гуманітарної підтримки. За його словами, позиція Японії може бути прикладом для інших країн.

Як повідомлялося, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовано масові вбивства окупантами цивільних. Серед знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох – зв'язані руки, є сліди катувань, багато людей убиті пострілами у потилицю.

За даними генпрокурора Ірини Венедіктової, станом на вечір 3 квітня з визволеної території Київщини вивезено 410 тіл убитих загарбниками мирних жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-