З визволеної території Київщини вивезли 410 тіл мирних жителів - Венедіктова

З визволеної території Київщини вивезли 410 тіл мирних жителів - Венедіктова

Фото
Укрінформ
З визволеної від російських загарбників території Київської області наразі вивезено 410 тіл убитих мирних жителів.

Про це повідомила Генеральний прокурор Ірина Венедіктова у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“З території Київщини наразі вивезено 410 тіл убитих мирних мешканців, за 1-3 квітня 140 з них вже оглянуто прокурорами та іншими фахівцями”, - заявила Генпрокурор.

Вона додала, що в бюро судмедекспертизи постійно чергують прокурори, слідчі та судові експерти для проведення оглядів, розтинів та відбору зразків ДНК.

Венедіктова зауважила, що паралельно відбувається робота з місцевим населенням, пошук свідків, потерпілих, збір фото і відеодоказів.

"Люди налякані, втомлені і замордовані, вони пережили жах. Для цього теж потрібен час і професійний підхід, щоб зафіксувати все правильно і не втратити шансу знайти і покарати винних", - наголосила вона.

Як повідомляв Укрінформ, українські військові визволили від російських загарбників Київську область. Світ облетіли кадри убитих загарбниками мирних жителів Бучі, Ірпеня, Гостомеля та інших населених пунктів. Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох - зв'язані руки, є сліди катувань, люди вбиті пострілами у потилицю.

1 квітня міський голова Бучі Анатолій Федорук повідомив, що у братських могилах поховали 280 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-