Путін зробив камінг-аут під час промови про «ніж у спині» - Ткаченко

Путін зробив камінг-аут під час промови про «ніж у спині» - Ткаченко

Укрінформ
Версія історії України у промові президента Росії Володимира Путіна ніколи не існувала, крім як у голові самого очільника Кремля.

Як передає Укрінформ, про це написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Телеграмі.

«Позавчорашня промова Путіна – це його камінг-аут. Через своє КДБ-минуле він впав у годинну балаканину про історію України, дружність народів, ніж в спині та іншу маячню. Та є проблема. Історія, яку оповідає Путін, ніколи не існувала, крім як у голові очільника Кремля. Образа точилася в усій промові. Але образа на увесь цивілізований світ – це комплекс. А ще скорбота від того, що хтось без його дозволу може бути вільним. Це точно не про Наришкіна, який навіть заїкатися навчився.

Читайте також: Вплив санкцій США проти російських банків відчують і громадяни РФ – Устенко

Я, звісно, можу підкинути кілька назв книжок для читання. Вони не такі «цікаві», як методички КДБ, але з них можна теж дізнатися багато чого корисного. Особливо, чим зазвичай всі імперії закінчують», - написав Ткаченко.

Ткаченко рекомендує прочитати «Чорну книгу комунізму» низки європейських авторів, або знакове дослідження Владіміра Тисменяну «Диявол в історії. Комунізм, фашизм і те чого вчить ХХ століття», яке минулого року Український інститут національної пам'яті видав українською.

Читайте також: Європі загрожує нова агресивна реваншистська диктатура – Кулеба

«Ми ж ще з минулого року знаємо, що очільник РФ читає і навіть пише українською мовою статті. Наш справжній фанат. Тому я б рекомендував йому до читання історичний бестселер Ярослава Грицака «Подолати минуле. Глобальна історія України». Тепер щодо Леніна, який на думку Путіна «створив» Україну. Хочу нагадати кілька дат, про які він вже підзабув», - написав міністр.

Читайте також: Євросоюз оприлюднив перелік санкцій проти РФ через агресію в Україні

Так, Ткаченко нагадав, що у 988 році було Хрещення Русі Володимиром (за 882 роки до народження Леніна)/1113 рік – Статут київського великого князя Володимира Мономаха (за 757 років до народження Леніна)/1497-1499 роки – надання Києву Маґдебурзького права (за 373 роки до народження Леніна)/ XVI-XVII ст – стійкий вжиток назви «Україна» у джерелах для позначення наших земель (за три століття до народження Леніна)/ 1632 рік – митрополит Київський Петро Могила засновує один із перших класичних університетів у Східній Європі – Києво-Могилянський колегіум (за 238 років до народження Леніна)/ 1710 рік – укладені Пакти і Конституції прав і вольностей Війська Запорозького українського гетьмана Пилипа Орлика, де Україна згадана 10 разів (за 160 років до народження Леніна)/ 1842 рік – в Харкові виходить перше повне видання «Енеїди» Івана Котляревського українською мовою (за 28 років до народження Леніна)/ 1845 рік – написано філософсько-релігійний трактат кириломефодіївців «Книга буття українського народу», де слово «Україна» згадується понад 30 разів (за 25 років до народження Леніна). У цей же рік Тарас Шевченко пише «І мертвим, і живим, і ненарожденним землякам моїм в Украйні і не в Украйні моє дружнєє посланіє».

Читайте також: Ткаченко попереджає, що Росія посилить інформаційні атаки

«Тож, друзі, здається не тільки Донбас насправді потрібен Путіну, а й СРСР. Усі 15 республік, а до них ще й країни Варшавського договору. А для кращого розуміння українського контексту – рекомендую почитати ці книги тим, хто живе в реаліях не 21-го, а 19-го століття», - додав міністр.

Як повідомлялося, Державна дума РФ раніше проголосувала за те, щоб відправити звернення до президента Володимира Путіна з проханням визнати так звані «Л/ДНР».

21 лютого Путін підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Угоди між цими квазіреспубліками і Росією передбачають надання їм військової допомоги. Росія, таким чином, відкрито визнала свою військову присутність на території ОРДЛО.

Читайте також: Міністр оборони Британії: Путін робить ту саму помилку, що й цар Микола І під час Кримської війни

22 лютого Путін заявив, що кордони квазіреспублік "ДНР" і "ЛНР" прописані в їхніх конституціях і вони збігаються з кордонами Донецької та Луганської областей у складі України.

Лідери країн ЄС, США та більшості демократичних країн світу засудили такі дії Кремля, які є прямим порушенням міжнародного права і власних міжнародних зобов’язань РФ.

У МЗС України заявили, що Москва нестиме повну відповідальність за руйнування Мінських домовленостей і процес мирного врегулювання збройного конфлікту на сході України у разі визнання цих незаконних утворень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-