Європі загрожує нова агресивна реваншистська диктатура – Кулеба

Європі загрожує нова агресивна реваншистська диктатура – Кулеба

Укрінформ
Світ має визнати похмуру реальність нової агресивної і реваншистської диктатури, що нависла над Європою, заявив у середу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, виступаючи на засіданні Генеральної Асамблеї ООН, присвяченому розгляду ситуації на тимчасово окупованих територіях України.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, Кулеба зазначив, що у своєму виступі на цьому тижні президент Росії Володимир Путін відкрито заперечував право України на існування. «Той, хто може подумати, що я перебільшую… повинен просто подивитися цю жахливу промову. З важким серцем ми всі повинні визнати похмуру реальність нової агресивної і реваншистської диктатури, що підноситься над Європою», - зазначив він.

За його словами, потрібні швидкі, конкретні і рішучі дії – «новий тип дій ООН і міжнародного співтовариства, який відповідає рівню загрози, з якою ми всі, а не тільки Україна, стикаємося сьогодні через агресивний курс Росії».

Кулеба відкинув абсурдні звинувачення Росії в намірах напасти на Росію чи на окуповані нею території України.

Читайте також: Світ має загасити пожежу в центрі Європи, яка ось-ось розгориться – Кулеба в ООН

Абсурдно припускати, сказав він, що Україна могла підготуватися до чогось подібного й місяцями чекала, поки Росія збере величезні військові сили вздовж кордонів, аби приступити до здійснення таких планів, підкреслив він. «Цей абсурд не піддається елементарній логіці», - додав Кулеба.

Сьогодні, зауважив міністр, Україна захищає не тільки глобальну безпеку, а й свободу, демократію та основоположні принципи міжнародного права. Мирне життя і майбутнє мільйонів людей у Європі і в усьому світі залежать від правил, які Росія намагається зруйнувати.

На його переконання, дипломатія і міжнародні форуми повинні взяти гору й зупинити агресивну Росію.

Як повідомлялося, 21 лютого президент Росії Володимир Путін підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Лідери країн ЄС, США та більшості демократичних країн світу засудили такі дії Кремля, які є прямим порушенням міжнародного права і власних міжнародних зобов’язань РФ.

У МЗС України заявили, що Москва нестиме повну відповідальність за руйнування Мінських домовленостей і процес мирного врегулювання збройного конфлікту на сході України у разі визнання цих незаконних утворень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-